Kavşak önergesinin reddine sert tepki

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İsmail Tezcan, MHP’li meclis üyelerinin Aralık ayı oturumunda sunduğu ‘Otoyol projesi’ ile ilgili önergenin gündeme alınmamasına tepki gösterdi.
Otoyolun Karacabey kavşağı ile ilgili sıkıntıları tartışmak üzere konuyu meclise taşımak istediklerini dile getiren İsmail Tezcan, “Otoyolun Karacabey kavşağı Canbolu Köprüsü’nü içine alacak şekilde planlanmıştır. Karayolları Genel Müdürlüğü Kamu Özel
Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğü tarafından kavşak ile ilgili 4 Aralık 2012 tarihinde Karacabey Belediyesi’ne görüş sorulmuş, cevabı ise 31 Mayıs 2013 tarihinde verilmiştir. Çeşitli sorunların dile getirildiği cevabi yazının arkası takip edilmediğinden kavşak düzenlenmesi gündemden düşürülerek bu günlere gelinmiştir.
Konuyu Aralık ayı oturumunda gündeme taşımak isteyen meclis üyelerimizin önergesi, AKP’li meclis üyelerinin reddetmesi nedeniyle gündeme alınmadı.
Kendilerine soruyoruz; Karacabey’in girişinde devasa bir görüntü kirliliğinin oluşmasına nasıl izin vereceksiniz? Sanayi Sitesi’nden DSİ’ye kadar olan anayola giriş çıkışların yapılamayacak şekilde kapatılmasına, Belediye mülkiyetinde olan kademenin ve benzinliğin anayola çıkışının kapanmasına onay mı vereceksiniz?
Şu an bölgenin en temiz deresi ve halkımızın piknik yaparak balık tuttuğu Canbolu Deresi’nin kenarlarında çevre düzenlemesi yapmayı düşünmüyor musunuz?
‘Kademenin olduğu yerle ilgili çok güzel projelerim var’ diyen siz değil miydiniz? Güzel projeleriniz bu muydu?
Demokrasilerde çareler tükenmez. Karacabey için, geleceği için yer seçiminin hatalı yapıldığı görünen kavşak projesinin yeri değişebilir. Geç kalınmış değildir. Yeter ki istişare ve mücadeleden vazgeçmeyelim” dedi.
MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan, “Belediye başkanı ve meclisi, Karacabey halkının huzuru ve refahı için yönetime talip olur. İlçeyi ilgilendiren sorunların kapalı kapılar ardında
değil, meclisde tartışılarak çözüm aranmalıdır. Geleceğimizi etkileyen tüm projeler, meclisin gündemine alınmalı, gerektiğinde sivil toplum kuruluşlarından da destek sağlanmalıdır.
Projelerin ilçemize olan katkısının olumlu veya olumsuz yanlarını tartışmalı ve katkısını en üst seviyeye çıkarmaya çalışmalıyız. Bu mücadeleyi yapmak, ilçe çıkarlarını gözetmektir” diye konuştu.
Duyarlılıklarından dolayı MHP’li meclis üyelerine teşekkür eden İsmail Tezcan, “Meclis üyelerimizin Karacabey’imizle ilgili duyarlılıkları ve araştırmacı kimlikleri sayesinde gelişmeleri yakından takip etme imkanı buluyoruz. Bu duyarlılığı gösteren tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, Karacabey halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.