MHP’li meclis üyeleri eğitimden geçti

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Hüsnü Doğruoğlu ile Adnan Akın, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen eğitime katıldı. Meclis üyeleri için verilen eğitimde, Belediye ve Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Yönetmelikleri’ni içeren konular hakkında bilgiler verildi. 3 gün süren eğitimler, Afyonkarahisar’da gerçekleşti.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçe belediyesinin Büyükşehir Belediye meclis üyelerini Belediye Kanunu, Yönetmelikler ve Belediye Uygulamaları hakkında bilgilendirmek amacıyla eğitime davet etti. 3 bölüm halinde gerçekleşen eğitimde; 5393 Sayılı Belediye Kanunu Meclis Çalışma Yönetmeliği, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu Meclis Çalışma Yönetmeliği ile Belediye Meclis Üyelerinden gelecek soru ve cevaplar yer aldı. Eğitimi, Belediye Teftiş/Denetim Müfettişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Sosyal ve İdari İşler Müdürü, Marmara Belediyeler Birliği eski Yazı İşleri Müdürü ve Genel Sekreteri görevlerinde bulunan, halen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdüren Züver Çetinkaya verdi.
Karacabey’i MHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Üyeleri Hüsnü Doğruoğlu ve Adnan Akın temsil etti. Bursa Büyükşehir Belediye meclis üyeleri, eğitim aralarında, akşam yemeklerinde ve gece sohbetlerinde parti ayrımı yapmaksızın, kaliteli ve seviyeli fikir alışverişinde bulunarak, Bursa ve ilçeleri için kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapılabilecek hizmetleri, ilçelerin güçlü, zayıf ve geliştirilebilir yönlerini ortaya koyan konuşmalar yaptı.
Eğitime katılan MHP Karacabey ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, eğitimin gerekliliğine dikkat çekti. MHP olarak Karacabey ve Bursa’da yapılan tüm bilgilendirme toplantılarına katıldıklarını söyledi. Doğruoğlu, grup halinde katılım gerçekleştiremedikleri eğitimleri ise katılım sağlayan meclis üyeleri sayesinde bilgi eksiklerini giderdiklerini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.