MHP’li Erol’dan idam çağrısı

Son günlerde artan çocuk istismarına, çocuk cinayetlerine ve kadınlara uygulanan şiddete tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol idam yasasının çıkması gerektiğine dikkat çekti.
Erol, yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son günlerde ülke çapında yaşanan çocuk istismarı, çocuk cinayetleri ve kadınlara uygulan şiddetin hat safhaya ulaştığını üzülerek gözlemlemekteyiz. Yaşanan bu gelişmelerin ve sonuçlarının halkımız vicdanında yarattığı tahribat ise rakamlar ve kelimeler ile anlatılacak gibi değildir. Yaşanan bu gelişmelere karşı ise, hukuk sistemimizdeki yaptırımların kifayetsiz kaldığını üzülerek görmekteyiz.
Maneviyatın yüksekliği ile övünen bir toplum, bir millet ve bir devlet olma özelliğimiz, hangi ara bu kadar tahribe uğradı, biz ne zaman böyle vicdansız, ahlaksız bir yapıya bürünen şahısların var olduğu bir toplum sahibi olduk.
“Cennet anaların ayakları altındadır” Hadis-i Şerifi’ne nail olmuş bir ümmetin torunları olan bizler, hangi gerekçe ile analara ve kadınlara bu şiddetti reva görmekteyiz. Hiçbir mantık akıl ve ahlak kuralları bunu kabul etmiyor ve edemez.
Kadına şiddet, tecavüz ve cinayetlere bir de çocuk istismarı ve cinayetleri eklenince artık pes diyecek konuma gelmiş bulunmaktayız. “Vatanını korumak çocuklarını korumak ile başlar” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün söylemlerinde ve açıklamalarında gençlere hitap etmiş ve onlara gençliğe hitabesi ile seslenmiştir. Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hediye ederek, çocuklara verdiği değeri bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Hem inancımızda hem de ecdadımızda, kadına ve çocuklara bu kadar önem veren söylem ve eylemlerin bulunduğu bir toplum ne ara, nasıl, hangi gerekçe, hangi sebep, nasıl bir ruh hali değişikliğine uğradı ki bu vahşetlere tanık olmak zorunda kaldık.
Düşündükçe uykularım kaçıyor, ne yediğimden ne de içtiğimden zevk alamaz duruma geldim. Bunu bize yaşatanlara, uzmanların sapık, hasta veya ruh hali çökmüş gibi tanımlar yapması ise beni daha çok delirtiyor. Edep yahu edep… Bunlar insan bile değiller, bunlara insan demek insanoğluna hakaret demektir.
Geçtiğimiz günlerde 24 Haziran 27. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimi gerçekleşti. Milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı da önümüzdeki günlerde yemin ederek görevlerine başlayacaklar. Buradan kendilerine sesleniyorum; Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizden ilk icraat olarak masaya yatıracakları bu olmalı. Bu yaşanan gelişmelerin hiçbir siyasi düşünce ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bu seçimlerde Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ön planda rol aldı. Yüce Türk milleti adına, yüce Türk Devleti adına, ismine ne derler bilmiyorum, esas ittifakın bu konuda oluşturulması acilen gerekmektedir.
Sınırları ve kapsamı kesin çizgiler ile belirlenmiş bir idam yasasının artık çıkma zamanı geldi de geçmektedir. Bu alınacak karar siyasi tarihte onların geçmişte bırakacağı ve gururla bahsedeceği bir karar olacaktır. Bu talep Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı’na ulaşan halkımızın haklı serzenişleri ve de şahsımın talebidir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.