MHP’den vaaz tepkisi!

 

Büyükataman, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Kars'ta katıldığı bir toplantıda MHP'yi hedef alan açıklamalar yaparak, Salı günleri yapılan grup toplantılarını "Salı vaazı" olarak nitelendirme nezaketsizliğinde bulunduğunu belirterek, "Kendileri Pazar vaazlarına alışkın oldukları için, kürsüye çıkan her hatibi vaiz zannetmektedirler. BOP yoluna hizmet eden, dinler arası diyalogu savunan, papaz elbisesi giymekten imtina etmeyen, papaz heykeli altında poz vermekten ar etmeyenlere vaaz ve vaiz kavramlarını anlatacak değiliz" dedi.

Büyükataman yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları söyledi: "Toplumda her vesile ile çatışma, kutuplaşma ve kamplaşmayı teşvik eden kullandıkları siyaset diliyle; her yolu meşru gören, aldatma ve kandırmaya dayalı maskeli siyaset anlayışıyla AKP gerçek yüzünü her geçen gün ortaya koymaktadır.

2002 yılında " Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele " vaadiyle milletten yetki talep eden AKP, Türk siyasi tarihinde eşine ender rastlanan mahiyette bir güçle iktidar sorumluluğunu üstlenmiştir.

" Durmak yok, yola devam " diyerek yoluna devam eden AKP iktidarı ile geride bıraktığımız 10 yılın sonunda ne yazık ki, işsizlik, yoksulluk, asayişsizlik, yolsuzluklar, bölücü terör tehdidi h‰l‰ önemli problemlerimiz olarak varlığını devam ettirmektedir.

Vatandaşımız 10 yıldır ne yazık ki her geçen gün bir önceki günü arar hale gelmiştir. Yolsuzluklarla anılan, yolsuzlukların adeta marka haline dönüştürüldüğü bir Türkiye'de yaşamaktayız. Yasaklarla mücadele vaadinde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi nerdeyse kendisi gibi düşünmeyen hiç kimseye yaşama hakkı tanımayacak ölçüde garabet bir anlayışla Türkiye'yi yönetmektedir. Ülkemizde maalesef basılmamış kitapları dahi toplatan, muhalefete tahammül edemeyen bir iktidar anlayışı h‰kimdir. Muhalefete tahammülünün olmadığını TBMM'de her fırsatta gösteren AKP hükümeti, " Demokratikleştik, özgürleştik, normalleştik, hesap sorduk " aldatmalarıyla bugün ülkemizi, adım adım bir felakete doğru sürüklemektedir.

AKP Hükümeti'nin uluslararası ilişkilerdeki çarpık adımları, ısmarlama restorasyon hezeyanları ülkemizi çözümü ve dönüşü çok zor olacak bir kördüğümün içine hapsetmiştir. Türkiye bu iktidar döneminde dünyada itibarsız ve ciddiye alınmayan bir ülke konumuna düşürülmüştür.

AKP'nin hezeyanları sebepsiz değildir. Milliyetçi Hareket'in önlenemez yükselişi AKP'yi rahatsız etmekte, bu nedenle her fırsatta AKP Genel Başkanı ve yöneticileri MHP'yi hedef alan açıklamalarda bulunmaktadır. İktidar sahipleri, Milliyetçi Hareket'in önünü almak ve yükselişini önlemek için her yolu denemektedir.

Bu nedenle, Sayın Genel Başkanımızın Kerkük'te bayram namazı kılacağını açıklaması ve bu kente gidecek olan heyetin kamuoyuna duyurulmasının ardından AKP'yi bir telaş sarmıştır. Barzani'nin ayağına giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan'ın talimatıyla alel acele Kerkük'e gitmiştir.10 yıldır tek başına iktidarda olan AKP'nin tek bir yöneticisi Kerkük'ü ağzına dahi almamışken, bu telaşın nedeni nedir?

Telaşının sebebi Milliyetçi Harekettir, Milliyetçi Hareket'in iktidarın tek alternatifi olmasıdır. Milliyetçi Hareket bütün yalan, iftira ve karartma kampanyalarından Yüce Allah'ın izniyle çıkarak tek başına iktidar olacaktır."

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.