MHP’den kaldırım işgali uygulamalarına eleştiri

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Erol, ilçenin kanayan yarası haline gelen kaldırım işgallerine önlem almayan çalışan Belediye’nin uygulamalarını eleştirdi. Belediye’nin kahvehanelere yönelik yaptığı uygulamadaki yöntemin yanlış olduğunu savunan Erol, sorunun uzlaşma kültürü içinde çözümlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Erol, Belediye’nin kahvehane önlerine sandalye konulmasını yasaklaması üzerine tepki gösteren esnafla görüşmeler yaptığını belirtirken, rahatsızlığın ana sebebinde, kahvecilerin karşılarında bir muhatap bulamamalarından kaynaklandığını dile getirdi.
Biz üzerimize yüklenen misyonun gereğini yapalım, ferman padişahın!!!! diyen Erol yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Malumunuz üzere kısa bir zaman önce kaldırım işgalleri konusunda gelen şikâyetleri göz önüne alarak kahvehanelerin önüne sandalye koyulmasını belediye yetkilileri yasaklamıştı. Bu yasaklama kapalı yerde sigara içilmesinin yasak olması, müşterileri kaybına sebebiyet vermesi sebebiyle, kahveci esnafımızdan tepki toplamıştı.
Bu kapsamda Karacabey Kent Konseyi Başkanlığı; Şükran Yemişoğlu Kültür Merkezi’nde bir toplantı düzenlemiş, fakat toplantının mecrasından çıkarak başka konulara sapması, konumuz olan kaldırım işgalinin masaya yatırılması gerektiğini belirterek, toplantıya katılan MHP, AKP ve CHP ilçe başkanları tarafından gündem ile ilgili açıklama yapılmıştı.
Her üç ilçe başkanı da yaptığı açıklamada, bu uygulamanın doğru olduğu, halk tarafından aşırı derecede rahatsızlık içeren bir konunun ele alındığı fakat usul ve yöntem konusunda eksik aksak hususlar olduğu, bununda uzlaşma kültürü içinde gerçekleşmesi gerektiğini belirtmişti.
Uygulamanın yürürlüğe girdiği günden itibaren, gerek şahsen gerekse 8-10 kişiden oluşan rahatsızlıklarını beyan etmek ve bu konuda yardım talep etmek için birçok kahveci esnafımızla, heyetler ile görüşmelerimiz oldu.
Yaptığımız görüşmelerde, yapılan uygulamanın doğru olduğunu, bizlerde bu konuda daha öncesinde çok fazla sayıda şikâyet geldiğini şahsım olarak bende belirttim. Fakat usul ve yöntem konusunda benimde yanlışlar olduğunu düşündüğümü, bu sorunun uzlaşma kültürü içinde zamana yayılarak çözüme kavuşturulmasının daha mantıklı bir yol olacağı ana ekseninde konuşmalarımız oldu.
Görüşmeye gelen esnafımızla bir çok konuda mutabık kalmamıza karşın, bu uygulamanın sadece kahvecilere, bilhassa merkezdeki kahvehanelere uygulandığı, diğer esnafın muaf tutulduğu, tabiri caizse günah keçisi konumuna sokulduğu konusunda rahatsızlıkları olduğu ve bu konunun belirli zaman verilerek oldu bitti havasına sokulmadan, esnafımıza zaman tanıyarak yapılmasını talep ettiklerini belirttiler.
En çok üzerinde durdukları bu konuda karşılarında bir muhatap bulamadıkları ve ADAM yerine koyulmadıklarını, rahatsızlığın ana sebebinin bu olduğunu söylediler.
O yüzden basınımız aracılığı ile sayın yetkilileri bilgilendirmek istedim.
Yine son günlerde en fazla şikâyet İtfaiye konusunda gelmekte. itfaiyenin, yetersizliği, performans eksikliği, mevcut sistemin layeten çalıştığı ve makine/ echizelerin ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte olmadığı belirtilmektedir. Bunun en son örneğinin de Drama Mahallesi’nde yaşanan yangın olduğu üzerinde yoğunlaşmaktadır eleştiriler.
Derdimiz körü körüne eleştirmek olmadı hiç bir zaman. Derdimiz uzlaşı kültürü ile daha yaşanılabilir ve mutluluk endeksi yüksek bir kent haline getirmek Karacabeyimizi.
Biz üzerimize yüklenen misyonun gereğini yapalım, gerisi FERMAN PADİŞAHIN!!!!”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.