MHP’den dikkat çeken pankart

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, Bursa Caddesi’ne astığı dev pankartla dikkat çekti. Parti Binası’nın karşısına asılan, “Çantasında milyonlar değil; ülkenin geleceğini taşıyan lider Dr. Devlet Bahçeli” yazılı pankartla ilgili açıklama yapan MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, koalisyon görüşmeleri sürecinde AK Parti’nin halkı yanlış yönlendirdiğini söyledi.
7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında yaşananlara dikkat çeken İlçe Başkanı Hüseyin Erol, koalisyon görüşmeleri sürecinde AK Parti’nin MHP’yi ‘Hayırcı’ diye lanse etmesinin yalandan ibaret olduğunu savundu. Koalisyona hiçbir zaman ‘hayır’ demediklerini ifade eden Erol, “7 Haziran’da seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, oy oranlarına göre birinci olan AKP’nin ilk olarak CHP ile daha sonra da çözüm sürecini birlikte yürüttükleri HDP ile koalisyon kurabileceklerini söyledi. Bu iki partiyle anlaşılamaması durumunda ise koalisyona hazır olduklarını belirtti. Ancak Sayın Bahçeli’nin bu söylemleri, AKP tarafından kamuoyuna yanlış lanse edildi. MHP’nin ‘Her şeye hayırcı diyen’ bir yaklaşım sergilediğini iddia eden AKP’liler, halkı kandırmaya çalıştı.
Gerçek olan şudur ki, MHP hiçbir zaman koalisyona ‘hayır’ demedi. Asıl koalisyon istemeyen AKP’dir. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, bu konuyu ayrıntılı olarak geçtiğimiz haftalarda konuk olduğu bir televizyon programında açıkladı. Hatta MHP koalisyona o kadar hazırlıklıydı ki, Sayın Bahçeli’nin çantasında ülkenin geleceği vardı. O çantanın içinde bakanlıkların dağılımından çözüm sürecine, ekonomik programlardan ülkenin yararına olacak birçok proje yer alıyordu. Eğer AKP koalisyona olumlu yaklaşsaydı, mutlaka orta yol bulunurdu. Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli öncülüğünde bizler, ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ ilkesiyle hareket ediyoruz.
Ancak Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, MHP ziyaretinde koalisyona değil, azınlık hükümetine destek istedi. Yani ülkeyi bu hale getiren ve halkı seçime sürükleyen AKP zihniyetidir. Tüm bu olumsuzlukların baş sebebi AKP’dir. Davutoğlu başkanlığındaki AKP zihniyeti, halkı yanlış yönlendirerek, oy toplama amacındadır. Başta Karacabeyliler olmak üzere bu ülkenin tüm vatandaşları, AKP’nin bu oyununa gelmesin. Halkımızın artık AKP’ye gereken dersi vermesi gerekmektedir.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.