MHP’de deprem: İşte ayrıntılar

* İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, “Oyunun parçası olduğumuzu hissettik”

* Belediye Başkanı Ergün Koç, “Sevinerek istifa ediyorum”

* İl Başkanı Hasan Toktaş, “Benim adayım Ayhan Tayfur”

* Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Özcan, “Siz çalışmaya devam edin. Belediye başkan adayınız da, başkan yardımcınız da hazır”

* Mert, “Yönetim kurulunun kararını destekliyorum”

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetim Kurulu, İl Başkanlığı’nın İlçe teşkilatının iradesini yok saydığı gerekçesiyle istifa etti. İstifa depreminin ardından 3 hafta önce MHP’ye üye olarak belediye başkanı aday adaylığı başvurusunda bulunan Ergün Koç da istifa dilekçesini İlçe Başkanlığı’na gönderdi.

            İlçe Başkanı Fevzi Kahraman'ın da aralarında bulunduğu 18 kişilik yönetim kurulu üyeleri, dün istifa dilekçelerini imzalayıp Genel Merkez’e gönderdi.

            İstifalarla ilgili yapılan açıklamada, İl Başkanı Hasan Toktaş’ın İlçe Yönetimi’nin iradesini ısrarla yok saydığı gerekçe gösterildi.

Koç, “Sevinerek istifa ediyorum”

MHP’deki krizin hemen ardından Belediye Başkanı Ergün Koç da partisinden istifa etti. MHP’ye üye olurken gözyaşları döktüğünü ancak bugün karşılaştığı durum nedeniyle sevinerek istifa ettiğini dile getiren Koç, “Heyecanla yola çıkmıştık. Adres aramaya ihtiyacım yok. Yarına ilişkin bir derdim de yok. Gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra yol haritamızı belirleyeceğiz’ dedi.

Anketten Ayhan Tayfur çıktı

MHP İl Başkanlığı, İlçe Yönetimi’ni önceki akşam Bursa’ya çağırarak Genel Merkez’in yaptığı anket sonuçlarını paylaştı.

            Bin 6 kişinin katıldığı ankette, Ayhan Tayfur’a yüzde 28.3, Ergün Koç’a ise yüzde 26.9 oy çıktığı açıklandı.

İki aday adayının arasındaki yüzde 1.4 oy farkı olmasına karşın İlçe Yönetimi’nin görüşüne başvurulmamasına tepki gösteren 18 yönetim kurulu üyesi, istifa kararı aldı.

Dün MHP İlçe Binası’nda basın toplantısı gerçekleştiren İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“14 Ocak 2012 tarihinden bu yana, gururla sürdürmekte olduğum İlçe Başkanlığı görevimden gördüğüm lüzum üzerine ayrılıyorum.

 Bu yola bizlerle birlikte çıkan yönetim kurulu üyesi 18 arkadaşımda benimle aynı kararı verdi.

            Yaklaşık 45 gün önce yaptığımız istifa başvuruları, İl Başkanı Hasan Toktaş’ın kabul etmemesi üzerine askıya alınmıştı. Ancak geldiğimiz noktada, Toktaş’ın, ilçe yönetim kurulunun iradesini ısrarla yok sayması üzerine tekrar bu kararı verdik.

İstifa tek taraflı bir müessesedir. Daha önce karşılıklı anlayış içinde geri aldığımız istifalarımızı, bu kez doğrudan Genel Merkezi’mize göndereceğiz.

Hiçbir şekilde adı geçen diğer aday adayı arkadaşımız ile kişisel sorunumuz yoktur. Olamaz da. Bizler görevimizi yapmaya çalıştık. Karacabey’de 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk defa MHP’li bir belediye başkanı olmasını sağladık. Bu bizim için elbette yeterli değildi. Yerel seçimden zaferle çıkmayı amaçlamıştık. Ancak, yönetim kurulumuzun iradesi tekrar hiçe sayıldı. Biz de gereğini yaptık” dedi.

Kahraman açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İl Başkanımız Hasan Toktaş, yönetim kurulumuzu Bursa’ya davet etti. Burada, Genel Merkezimizin yaptığı anket sonuçları açıklandı. Telefonla bin 6 kişinin katıldığı anketin sonuçları bizlere verilmedi. Sadece not alabildik. Anket sonuçlarına göre Ayhan Tayfur’a yüzde 28.3, Ergün Koç’a ise yüzde 26.9 oy çıktığı söylendi. Toplamı yüzde 55.2. Aradaki fark yüzde 1.4. Eğer matematik bizi yanıltmıyorsa 6 kişi bu ankette başka bir ismi söyleseydi adayımız acaba diğer isim miydi?”

“Oyunun parçası olduğumuzu hissettik”

Kahraman, “Kendimizi figüran olarak görmekteyiz. Geldiğimiz noktada, oyunun parçası olduğumuzu hissettik. Daha önce İlçe Başkanlığı olarak yaptığımız anketlerde, Ergün Koç ismi hep öne çıktı.

10 gün önce Ankara’da Genel Sekreterimiz ile görüştük. Yaptığımız anketlerde Ergün Koç’un öne çıktığını belirterek Genel Merkezimizin de kamuoyu yoklaması yapmasını istedik. Bunun üzerine yapılan anket çalışmasının sonuçları dün tarafımıza açıklandı. İki aday adayı arasında çok küçük oy farkı olmasına karşın görüşümüz sorulmadı.”

Toktaş: “Benim adayım Ayhan Tayfur”

MHP’de daha önce yaşanan istifa krizinin ardından Karacabey’e gelen İl Başkanı Hasan Toktaş’ın “Benim adayım Ayhan Tayfur” dediği öne sürüldü.

Kahraman, “Ergün Koç’un belediye başkanı aday adaylığı başvurusunun ardından yapılan toplantıya İl Başkanı Hasan Toktaş da katıldı. Bu toplantıda Fahri Köfteci, İl Başkanımıza ‘İstifalarımızı kabul etmeyerek önümüze sandık koyacağınızı söylediniz. Peki, sandıktan çıkan iradeye saygı gösterecek misiniz?’ diye sordu. İl Başkanımız ise ‘Temayül yoklamasından kim çıkarsa çıksın, hiç önemli değil. Benim adayım Ayhan Tayfur’ dedi.

Hiçbir adaylık müracaatı dahi yokken adayımızı açıklıyoruz denildi. Tepeden inme gibi bir şey yapılmaya çalışıldı. İstifa ettiğimizde keşke kabul edilseydi.”

“Bunu taşıyacak gücüm yok”

MHP İl Başkanlığı’na yazdığı dilekçeyi de kamuoyuyla paylaşan İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, “4 dönemdir Karacabey ilçe yönetim kurulunda görev almaktayım. Az da olsa tecrübem olduğuna inanıyorum. Demokrasi gereği düşüncelerimize saygı gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Gelinen noktanın özeti kısaca şudur. 2 anne aynı çocuğun kendine ait olduğunu iddia eder ve davalık olurlar. Kadının karşısına çıkarlar. Kadı karar vermekte zorlanır ve kendince bir çözüm bulur. Çocuğu kesip ikiye ayırmak ister. O anda gerçek anne ortaya çıkar ve davadan vazgeçer. Ne yazık ki şuan çocuk kesildi. Partimizi sıkıntılı ve stresli günler bekliyor. Bunu taşıyacak gücüm yok.”

“Ben çakal değil, bozkurdum”

Sadece ilçe başkanlığından değil parti üyeliğinden de istifa ettiğini duyuran Fevzi Kahraman, “Ben çakal değil, bozkurdum. Başka bir partiye oy verirsem elim kırılsın. Genel Başkanımız, ‘Bir kişi dahi fazla kazandıracak olsun, kim olursa olsun’ diye emir verdi. Biz buradan hareket ederek bu noktaya geldik. Hiçbir yerde ülkücülük kıstas konulmamasına karşın, nedense Karacabey’e gelince ülkücü bir aday olsun denildi.

            Meclis Üyemiz Vedat Mert ile birlikte Ayhan Tayfur ile görüştük. Tayfur bize, ‘Benim satacak evim, tarlam, arabam, hiçbir şeyim yok. Bir aday bulun yolunuza devam edin’ dedi. Biz bundan sonra harekete geçtiğimiz için belki de ihanetle suçlanacağız.”

“Siz çalışmaya devam edin. Belediye başkan adayınız da, başkan yardımcınız da hazır”

Kahraman, “Ocak ayında Yönetim Kurulu Üyemiz Adnan Özcan, yönetim kurulu içerisinde bulunan arkadaşımıza şunu söyledi. ‘Siz çalışmaya devam edin. Belediye başkan adayınız da, başkan yardımcınız da hazır.’ Bunu söyleyen, belediye başkan adayını ve meclisini oluşturan Özcan, büyük ihtimalle yönetim kurulunu da düşünmüştür. Bundan sonraki yönetime başarı dilemekten başka bir şansımız yok. Biz partimizi provoke etmiyoruz. Biz Ergün Koç’u MHP ilçe başkanı yapmadık. Ülkü ocakları başkanı yapmadık. Genel Başkanımızın doğrultusunda sadece bir belediye başkanı adayı belirleme adına bu yola çıktık.

            Ergün Koç ile ilk görüşmeyi İl Başkanı Yardımcısı Fatih Şenöz gerçekleştirdi. Ardından Milletvekilimiz Necati Özensoy görüştü.”

Mert, “Yönetim kurulunun kararını destekliyorum”

Toplantı sonunda açıklama yapan MHP Meclis Üyesi Vedat Mert, “Gelişen şartları ve durumu değerlendirdiğimde, yönetim kurulunun kararını kesinlikle destekliyorum. Düşünce ve değerlendirmelerinin alınmadan sürecin sonlandırılmasının doğru olmadığına inancım sonsuz.

Ancak, MHP tabanının oylarıyla seçilmiş bir meclis üyesi olduğum için, 30 Mart 2014 tarihine kadar görevimin başında olacağım” ifadelerine yer verdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.