MHP’de “Ayhan Tayfur” depremi

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Yönetim Kurulu, belediye başkanlığı aday adaylığı konusunda İl Başkanlığı'nın İlçe teşkilatına müdahale ettiği gerekçesiyle istifa etti. İlçe Başkanı Fevzi Kahraman'ın da aralarında bulunduğu 16 kişilik yönetim kurulunun, istifa dilekçelerini imzalayıp, İl Başkanı Hasan Toktaş'a verdiği öğrenildi.

Ayhan Tayfur'un belediye başkanlığına müracaatı sonrasında gelen istifaların, aday belirleme sürecindeki gelişmelerden kaynaklandığı ve İl Teşkilatı'na karşı yapıldığı kaydedildi. İstifaların gerekçesi ise, İlçe yönetimine danışılmadan alınan kararların İl yönetimi tarafından uygulanmak istenmesi şeklinde iddia edildi.

Ayhan Tayfur'un aday adaylığını açıklamasının ardından gelen istifaları doğru bulmadıklarını belirten MHP'liler, İlçe Teşkilatı'na tepki gösterdi.

Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu söyleyen Ayhan Tayfur, “İstifalara bir anlam veremedim. Bu bir demokratik yarıştır. Bu yarışta dileyen herkes hakkını özgürce kullanabilir. Önemli olan partimizin kazanmasıdır. Bütünlük içinde olmamız gereken hassas bir dönemden geçerken daha sağlıklı adımlar atmalıyız. Kaldı ki, ortada somutlaşan bir şey yok” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.