MHP iktidarından kaçılmaz

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı İsmail Tezcan, Türk siyasi yaşamında ülkücü hareketin kırkıncı yılını doldurduğunu açıkladı.
“Gelinen noktada, Türkiye’de yerelde ve genelde MHP iktidarı zaruri hale gelmiştir.” diyen Tezcan, Türkiye’nin kuşatma altında olduğunu belirterek, kamplaşma, ayrışma ve cepheleşmenin gittikçe derinleştiğini iddia etti. Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Tezcan şu görüşlere yer verdi:
“Tarım girdilerindeki artış çiftçimizin belini bükmektedir. Yeni bir tarım politikasının gerekliliği aşikardır. Sosyal bunalım ve ekonomik krizin işaretleri gittikçe artmaktadır. Başta çiftçiler olmak üzere tarım sektöründen geçinenler çok büyük sıkıntı içindeler. Her gittiğimiz yerde vatandaşlarımız, ‘düne göre daha kötü’ olduklarını belirtmektedirler. Çiftçilerimiz perişan olunca esnafımız da perişan olmaktadır. Esnaflar, siftahsız kepenk kapattıklarını söylüyor. Bu zincirleme üreticiye kadar gidiyor. Bu bir sosyal bunalım ve ekonomik krizin işaretidir. Gençlerimiz iş bulamamaktan yakınmaktadırlar. Bütün bunlar artık Türkiye’nin gerçeği olmuştur. Sosyal dokumuzun her parçasında, ortak noktalarla bütünleşme gayreti içinde olmamız gerekirken, etnik köken ve buna benzer diğer konular öne çıkarılarak, toplumsal doku ayrıştırılmaya gayret gösteriliyor.
Türkiye her alanda, inanç temelinde, etnik esasta, gelir dağılımının paylaşımında ve adaletten yararlanma konularında tamamen bir bölünmenin, ayrışmanın eşiğine geldi. SEK’te özelleşmeden önce 1359 işçi çalışıyordu, özelleşmeden sonra 514′e düştü. Kardemir’de 5417 işçi çalışıyordu, özelleştikten sonra 3919′a düştü. Çimento’da 6737 işçi çalışıyordu, özelleştikten sonra 3087′ye düştü. Petrol Ofisi’nde 3822 işçi çalışıyordu, özelleştikten sonra 1029 işçiye düştü. Petlas’ta 1102 işçi çalışıyordu, özelleştikten sonra 421 işçiye düştü. Demek ki istihdam artışı yok. “Özelleştirmelerden elde edilen gelirler nereye gitti?” Yani bu paralar ile kaç yeni fabrika, üretim atölyesi veya işyeri oluşturuldu? Özelleştirme sonucu işsiz kalan kaç çalışana istihdam yaratıldı? Kaç işsiz vatandaşın iş sahibi olmasına imkan tanındı? Peki biz bu kurum ve kuruluşlarımızı neden özelleştiriyoruz? Sadece bu örnekler bile özelleştirme fiyaskosunu, gözler önüne sermeye yetmektedir.
MHP, geçtiğimiz yasama yılı içinde 450 adet kanun teklifi sunmuş. Tabi bunun yanı sıra 76 araştırma, 1 genel görüşme, 1′de gensoru önergesi vermiş Yapılan çalışmalar esnasında 91 kez gündem dışı konuşma yapan MHP, 956 yazılı, 516 da sözlü soru önergesini Meclis gündemine taşımış. Genel Kurul esnasında, 801 defa bakanlara soru yönelten MHP, TBMM’de toplam 767 genel görüşmeye iştirak etmiş. Yani MHP hiçbir toplantıyı kaçırmamış. Bütün bunlardan anlaşılmaktadır ki çözüm MHP’dir. Türkiye’de yerelde ve genelde MHP iktidarı zaruri hale gelmiştir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.