MHP çiftçiyi dinledi

İlçe Başkanı Fevzi Kahraman önderliğinde Karakoca Köyü’nü ziyaret eden MHP'liler otoban, Karacabey’in büyükşehire bağlanması, köy sorunları ve tarım ile ilgili konularda bilgi alışverişinde bulundu.

Karakoca ziyaretiyle ilgili kamuoyunu bilgilendiren MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, “Köylülerimiz, tarımda girdi maliyetlerinin yüksekliğinden ve ürünlerinin para etmediğinden yakınıyor. Çiftçimiz ayrıca, son iki yılda binlerce dönüm arazilerin satıldığına ve köyden kente göçün hızlandığına dikkat çekiyor” dedi.

Çiftçinin halinin içler acısı olduğunu dile getiren MHP İlçe yönetimi, sürdürülebilir tarım için ürün çeşitliğinin ve sözleşmeli ürün ekimine geçilmesinin önemine işaret etti. MHP’liler, çiftçiye verilen desteklemenin yüzde 100 arttırılması gerektiğinin altını çizdi.

Son olarak görüşlerini belirten MHP İlçe yöneticileri, “Toplulaştırmanın ülke genelinde bir an önce tamamlanması, elektrikli sulamaya geçilmesi, miras yoluyla tarım arazilerinin bölünmesinin ve küçülmesinin engellenmesi gerekiyor” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.