Meslek liselerine, Koç desteği

Meslek liselerine, Koç desteği
Karacabey Anadolu Tek. ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi’nde önceki gün yapılan karne töreninde, Koç Holdingin başlattığı “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” sloganıyla başlayan proje süresince 15 öğrenci burs belgelerini aldı.
Törende konuşan Koç Holding Okul Koçu Hadi Gider, “Mesleki-Teknik Eğitimi Özendirme Programı” ile eğitim desteklerine çok önemli yeni bir alan eklediklerini söyledi. Gençlerin, temel bir mesleki teknik eğitim programı çerçevesinde beceri ve yeterliliklerinin artırılmasının teknolojik gelişim, rekabet ve girişim-cilikte AB standartlarının yakalanması açısından kritik ö-nem taşıdığını vurgulayan Gider, “Bu nedenle program burs, staj ve istihdam önceliği sağlıyor” dedi.
Gider’in ardından konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Kadir Tosun, Koç Topluluğu’nun başka şirketlere de örnek olacağına inandığını belirterek, Mesleki ve teknik eğitimin endüstriye vasıflı işgücü yetiştiren en önemli eğitim kurumu olduğunu vurguladı.
Okul Müdürü Remzi Çerşit’te, “Bakanlığımızın yaptığı bu yorucu çalışmalara özel sektörümüz, serbest çalışan kurumlar destek vermelidir. Geçen yıllarda işletmeye giden öğrencilerimize, asgari ücretin %30’u verildiğini, öğrencilerimize yemek, servis vermekte isteksiz olan iş verenlerimizin olduğu tespit edilmiştir. Bu isteksizlikten dolayı öğrencilerin motivasyonu düşmekte ve kendilerini tam anlamıyla yetiştirememektedirler. Her gün şirketlere başvuran, mezunlarımız işe alınmadıklarını görmekteyiz.
İşte böyle bir ortamda Koç Holding, mesleki ve teknik eğitime büyük destek vermiştir. Kendilerine okulumuz adına teşekkür ederim. Koç Şirketlerinin 2006 yılından beri, ‘Meslek Lisesi, Memleket Meselesi’ sloganıyla tüm yurtta bu çalışmayı başlatmıştır.
2007 tarihinde 250 meslek lisesinde 4 bin öğrenciye burs vererek yardımcı olmuştur. Bu öğrenci sayısı sonra 8 bin kişiye çıkaracaklarını bildirerek, Karacabey Tat Konserve Fabrikası’nda 15 öğrenciye burs vererek bizleri onurlandırmıştır.
Koç Holding yeni planlamaya göre 2008 yılında 10 il’de, on bir Endüstri Meslek Lisesi’ne “Fiat Teknik Öğretim Programı”nın uygulanması için gerekli, laboratuarın kurulacağını müjdelemiştir. Bu laboratuarlardan birisinin de okulumuzda olmasını cani gönülden arzulamaktayız.
2008-2010 yılları arasında 1.300 öğrenciyi kapsayacak bu projede mezun olan ve iyi derecede eğitim gören öğrencilerimiz fabrikalarda istihdam edilecek” dedi.
Konuşmaların ardından, Koç Vakfı’ndan burs almaya hak kazanan öğrencilere belgelerini Okul Koçu Hadi Gider ve Tat Konserve İnsan Kaynakları Müdürü Hüseyin Uruç verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.