Meclis’te “İçkili Yerler” tartışması!

Kaymakamlıktan gelen görüş, kabul edilmedi:

*Oy çokluğuyla kabul edilen konuyla ilgili; “Bar, pavyon, birahane ve içkili eğlence niteliğindeki işletmeler içkili bölgede faaliyet gösterecek, diğer içkili lokantalar şehir içinde hizmet vermeye devam edecektir” kararı çıktı.

Karacabey Belediye Meclisi’nin önceki akşamki Ağustos ayı Olağan Toplantısı’na içkili yerler konusu damga vurdu.

İçkili işletmecilerin şehir içinde yarattığı olumsuzluklara karşı düzenleme girişimi, Kaymakamlıktan gelen görüşle kilitlendi. Kaymakamlık, tüm içkili yerlerin aynı yerde toplanmasını isterken, Belediye meclisi bu görüşe yeni bir formül arayışına girdi.

Kaymakamlıktan gelen, “Şehir içinde hiçbir işletme içkili mekân olmaya uygun değil” görüşü Belediye Meclisi tarafından kabul görmedi. Böyle bir kararı istemediklerini belirten muhalefet ve bazı AKP’li üyeler, içkili işletmelerin nitelik bakımından sınıflandırılarak bu yönde bir düzenleme yapılması konusunda uzlaştı.

6 gündem maddesiyle toplanan Karacabey Belediye Meclisi, ‘İçkili Bölgeler’ konusunu uzun süre tartıştı.

İçişleri Komisyonu’nun görüş istediği Karacabey Kaymakamlığı’nın, Çamlık altı mevkii dışında kalan ilçe merkezindeki hiçbir işletmenin içkili mekan statüsünde kalmasını uygun bulmadığını bildirmesi kabul görmedi.

Kaymakamlıktan İçişleri Komisyonu’na giden yazıda, ‘Şehir Kulübü, Borsa Lokantası, KTSO Restaurantı ve Atatürk Kültürpark içi’ içkili mekan olmaya uygun bulunmadı.

Kaymakamlıktan gelen yazı doğrultusunda İçişleri Komisyonu tarafından Meclis’e sunularak değerlendirilen kararda; “Kaymakamlık Makamından gelen görüş doğrultusunda İlçemiz Esentepe Çamlık altında bulunan Mezbaha ve Arıtma Tesisini yanında bulunan 214 Ada, 1 nolu Parselin içkili yer bölgesi olarak uygun olduğuna, bunun dışında tespit edilmiş diğer alanların uygun olmadığına Komisyonumuzca karar verilmiştir” denildi.

Yapılan değerlendirmede muhalefet başta olmak üzere çoğu AK Partili Belediye Meclis üyeleri, “Biz bunu düşünerek bir düzenlemeye girişmedik” dedi.

CHP’li Bülent Fıçıcı, “Desteklediğimiz düzenleme bayan çalıştıran ve işleyişleri bakımından çeşitli huzursuzluklara sebebiyet veren mekanlara çekidüzen vermekti. Ancak gelinen noktada ilçenin hiçbir yerinde içki içilemeyeceği düzenlemesi getirilmek istenmektedir. Bu insan hak ve özgürlükleri açısından olduğu gibi ilçemiz açısından da hoş bir görüntü doğurmamıştır” diye konuştu.

MHP’li Hüsnü Doğruoğlu ise bar, pavyon, gazino ve birahane gibi işletmelere cesaretli davranarak tanımlama getirilmesini önerdi. Tüm içkili mekanlar şeklinde ele almanın yanlış sonuçları beraberinde getireceğini savunan Doğruoğlu, “İlçede huzursuzluk yaratan, adeta bataklığa dönüşerek insanlarımızı maddi ve manevi açıdan sömüren, şehrin göbeğinde hoş olmayan görüntülere neden olan işletmelere çözüm ararken, yapacağımız düzenleme amacını aşmamalıdır” dedi.

Belediye Başkanı Ergün Koç da, Kaymakamlıktan gelen görüşe tepki gösterdi. Kaymakamlığın inisiyatifinde bulunan dernek ve lokallere içkili işletme izni verilmesine karşın, tespit ettikleri nezih mekanların uygun görülmeyişini eleştiren Başkan Koç, önergenin “Bar, pavyon, birahane ve içkili eğlence niteliğindeki işletmeler içkili bölgede faaliyet gösterecek, diğer içkili lokantalar şehir içinde hizmet vermeye devam edeceklerdir” şeklinde İçişleri Komisyonu tarafından yeniden ele alınarak önümüzdeki oturumda oylamaya sunulmasını teklif etti. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

Karacabey’de halen 26 içkili işletmenin faaliyet gösterdiği, bunların çoğunda ‘garson’ adı altında bayanların çalıştırıldığı belirtildi. Söz konusu önergenin kabul edilmesi halinde, lokanta statüsü dışında kalan işletmeler Çamlık mevkiinde oluşturulacak İçkili Bölgede faaliyetlerine devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.