Meclis’te gerginlik!

Karacabey Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Toplantıya damga vuran Mecidiye Mahallesi’ndeki mezarlık alanının Ziraat Odası’na verilmesi planı gergin anlara sahne oldu. Hareketli saatlerin yaşandığı toplantıda, MHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu’nun bu alanın Şehitlik Alanı’na girdiğini ve hiçbir kuruma verilmemesi gerektiği yönünde basında çıkan haberlerine Belediye Başkanı Ali Özkan’dan cevap geldi.
Haziran ayı toplantısında Ali Özkan başkanlığında belediye meclis üyeleri görüşülen 11 gündem maddesini karara bağladı. Komisyonlara havale edilen maddeler dışında gerginlik yaşanarak tartışmanın çıktığı madde ise Mecidiye Mahallesi’ndeki mezarlık alanının Ziraat Odası’na verilmesi planıydı.
Belediye Başkanı Ali Özkan, konuyla ilgili MHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu’nun iyi araştırmadan yerel basında yer alan haberlerinin kamuoyunda yanlış yönlendirmelere sebebiyet verdiğine dikkat çekti. MHP’lileri ‘Şehitler’ üzerinden muhalefet yapmakla eleştiren Başkan Özkan, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ve Mecidiye Mahalle Muhtarı Celal Erim ile birlikte alanda yaptığı incelemelerin yer aldığı video sunumu ile iddialara cevap verdi.
MHP’lilerin sürekli tribünlere oynadığını iddia eden Başkan Özkan, “Sanki Şehitlik Anıtı yerini başka bir kuruma tahsis etmişiz gibi kamuoyunda yanlış bir algı oluşturuyorsunuz. Plandaki Ziraat Odası’na verilecek alan nerde, Şehitlik Anıtı’nın kurulacağı alan nerde. İstiklal Ortaokulu’nun yanı Ziraat Odası’na verilecek alandır. Şehitlik yeri dediğiniz yer ise Karacaahmet Mezarlığı içinde. Bize diyorsunuz ama, asıl siz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz” dedi.
Başkana gerçekçi olun diyerek, mezarlık alanının herhangi bir kuruma verilemeyeceğini söyleyen MHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu da, “Neden burasını vermek istiyorsunuz? Zaten mezarlık yerimiz yok, biz bu alan 1.800 m2 olsa bile verilmesini istemiyoruz. Karacabey’de Ziraat Odası’na daha uygun yerler var. Çalışmayan Mısır Kurutma Tesisi’nin olduğu alan verilebilinir” şeklinde konuştu.
Gergin anların yaşandığı toplantı da Başkan Özkan da, “Mısır Kurutma’nın olduğu yer bize mi ait. Git onu Ticaret Borsası ile konuş.” dedi.
MHP’li Adnan Akın da, “Bu alan Ziraat Odası’na verilirse, mezarlık alanı daralacaktır. Uzun vadede ilçenin mezarlık ihtiyacı olup olmayacağı ne malum. Her gün 2 vefat anonsu yapılıyor. İleri ki yıllarda büyük sıkıntılar yaşayacağız” diye ifade etti.
Akın’a cevap veren AK Partili Meclis Üyesi İsmail Ülker de, “Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nden aldığımız görüşte, bu alanla ilgili yapılacak planlamada herhangi bir sakınca görülmedi” dedi.
Sinirlerin iyice gerginleşerek tartışmaların yaşandığı gündemin 3. maddesindeki; “Mecidiye Mahallesi, 47 pafta, 313 ada, 1 nolu parseli kapsayan alan için şehir plancısına ‘Resmi Kurum Alanı’ amaçlı hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği” ile ilgili konu oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.