Meclis’te deprem

 

AKP’li Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, MHP ile işbirliği yapınca kıyamet koptu:

*AK Partili Meclis Üyeleri Fatih Şengül, Sinan Saygı, Yaşar Yenipazar, Nuray Laçiner, Erhan Onar, Cemal Batır ve Nezettin Şahinbaş, Başkan Sadi Kurtulan’ın MHP ile kapalı kapılar ardında pazarlık yapması nedeniyle dünkü oturuma katılmadı. Oturuma katılan AK Partili Kamil Ertuğrul ile Adnan Oğuz da muhalefetle işbirliğini protesto ederek komisyonlarda görev almadı.

*Dört DP’li meclis üyesi İsmail Gürses, Halil İbrahim Özşekerci, Hasan Büyükakmanlar ve Yaşar Köstereli de Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın MHP ile işbirliğine girmesini eleştirerek komisyonlara üye vermedi ve seçimler sırasında meclisi terk etti.

*Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi’ndeki komisyon seçimlerinde ise encümen üyeliğine Muhsin Aytekin (MHP) ile Engin Sökmen (AKP) getirildi.

Mustafakemalpaşa Belediye Meclis Toplantısı’nın Nisan ayı oturumunun ilki ilginç gelişmelere sahne oldu.

            Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın mecliste beş üyesi bulunan MHP ile işbirliği yaptığı anlaşılınca, dokuz AKP’li ve dört DP’li üye oturumu protesto etti.

            AKP’li Fatih Şengül, Sinan Saygı, Yaşar Yenipazar, Nuray Laçiner, Erhan Onar, Cemal Batır ve Nezettin Şahinbaş’ın Sadi Kurtulan’ın bazı muhalefet partisi üyeleriyle komisyon seçimleri üzerine pazarlık yaptığını dile getirerek dün yapılan oturuma katılmayacaklarını ilçe başkanlığına bildirdikleri öğrenildi.

            Yedi meclis üyesinin protestosunu AKP’li Kamil Ertuğrul ile Adnan Oğuz ise mecliste sürdürdü.  Ertuğrul ile Oğuz, Başkan Kurtulan’ın MHP ile işbirliğine girdiğini görünce komisyonlarda görev almayacaklarını duyurdu.

            DP’li dört meclis üyesi İsmail Gürses, Halil İbrahim Özşekerci, Hasan Büyükakmanlar ve Yaşar Köstereli de aynı gerekçeyle Sadi Kurtulan’ı eleştirerek komisyon seçimleri sırasında oturumu terk etti.

            DP’li meclis üyeleri, Belediye Başkanı’nın gizli pazarlıklarını etik bulmadıklarını ve bu nedenle komisyonlardaki üyeliklere sıcak bakmadıklarını söyledi.

            Bir hayli gergin geçen dünkü oturumdaki MHP destekli komisyon seçimlerinde, Belediye Encümenine Muhsin Aytekin (MHP), Engin Sökmen (AKP) getirildi.

            İmar Komisyonu: Mahmut Gök (MHP), Vasfi Kırkan (AKP), Melahat Kamile İlhan (AKP), Galip Çakmakçı (AKP) ve Selçuk Palabıyık (AKP)’tan oluştu.

            Plan ve Bütçe Komisyonu’nda; Süreyya Erdem (MHP), Melahat Kamile İlhan (AKP), Engin Sökmen (AKP), Selçuk Palabıyık (AKP), Ayhan Dadak (AKP) yer aldı.

            Trafik Komisyonuna ise, Tevfik Demir (MHP), Süreyya Erdem (MHP), Mehmet Atılgan (AKP), Galip Çakmakçı (AKP), Selçuk Palabıyık (AKP) seçildi.

            13 meclis üyesinin etik bulmadıkları oturumu protesto etmesi üzerine, Çevre Komisyonu, Kültür ve Turizm Komisyonu ile Eğitim Komisyonu seçimleri yapılamadı.

            Kurtulan, söz konusu üç komisyonun iptal edildiğini duyurdu.

            Çevre, Kültür ve Turizm ile Eğitim gibi önemli komisyonların iptal edilmesi eleştirileri de beraberinde getirdi.

            Kurtulan’ın keyfi uygulamaları tepki toplarken, AK Parti ilçe yönetiminin Nisan ayı oturumundan önce grup toplantısı yapmamış olması da dikkat çekti. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.