Meclisi geren üç konu!

Muhalefet karşı çıktı, ancak su bakım ücretleri zamlandı:

*Kat yüksekliği talepleri, su bakım ücretlerine zam ve içkili yerler konuları tartışmalara neden oldu.

Ergün Koç başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, 6’sı gündem dışı olmak üzere 15 maddeyi tartıştı.Kat yükseklikleri tümüyle ele alınacak!

Çok sayıda imar tekliflerini görüşen meclis üyeleri, kat yükseklikleri konusuna kalıcı bir çözüm üretilmesini istedi. Meclis, kat yüksekliği taleplerinin Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından değerlendirilerek ortak bir raporun ortaya konulması üzerinde durdu.

Diğer taraftan Belediye mücavir alan kapsamında olan Bayramdere, Yeniköy ve Kurşunlu köylerinden alınan 20+20 TL’lik su bakım ücretlerinin arttırılması yönünde gelen teklif tartışmalara neden oldu.

Su bakım ücretlerine zam geldi!

Muhalefetin karşı çıktığı konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Ergün Koç, su depolarının ıslahı, çöp toplama ve atıksu hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülebilmesi için alınan 20+20 TL’lik bedelin 25+25 TL’ye çıkartılmasını istedi.

Konunun yargıda olduğuna dikkat çeken muhalefet üyeleri, böyle bir riskin alınmaması gerektiğini bildirdi. Yapılan oylama sonunda 9 ret, 9 evet ve 3 çekimser oy çıktı. Ancak eşitlik durumunda Belediye Başkanı’nın oyu iki sayıldığından 25+25 TL zamlı bedel oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Koç, Belediye Gelirleri Kanunun 88. maddesince katkı payı olarak ifade edilen bakım bedelinin daha önce olduğu gibi yine iki eşit taksitte alınacağını söyledi.

Kaymakamlık: Tüm içkili yerler şehir dışına taşınsın!

Meclis oturumunun en dikkat çekici konusu ise içkili yerlerin belirlenmesi ile ilgili Kaymakamlık’tan gelen yazıydı.

Gündem dışı gelen öneriyle ilgili Kaymakamlığın, tüm içkili yerlerin belirlenen bölgeye taşınması yönünde görüş bildirmesi kafaları karıştırdı. Konuyla ilgili Meclis’in daha önce yalnızca bar ve pavyon gibi işletmeler için belirlediği Çamlık altı (Mezbaa yanı) mevkiine tüm içkili yerlerin taşınmasını isteyen Kaymakamlığın bu önerisi İç İşleri Komisyonuna havale edildi.

Kaymakamlık’tan gelen yazıyla şok olduklarını belirten muhalefet üyeleri, “Bu ne demek oluyor? Daha önce bar ve pavyon gibi işletmelerin şehir dışına taşınması için meclis olarak karar aldık. Ancak Kaymakamlık’tan gelen, ‘tüm içkili yerlerin şehir dışına taşınması” yönünde. Bu bizleri oldukça şaşırttı. Önümüzdeki meclis toplantısında tüm içkili yerlerin şu an bulundukları yerde kalmasını talep edeceğiz” şeklinde tepki gösterdi.

Kaymakamlık’tan gelen yazıya Belediye Başkanı Ergün Koç’un da sıcak bakmadığı belirtildi. Konuyu yeniden ele alacak olan İç İşleri Komisyonunun nasıl bir karar vereceği ise merakla bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.