Meclis üyeleri uyuyor mu?

Karacabey Belediyesi'nin son oturumunda görüşülen ve büyük tartışmalara neden olan Atatürk Kent Meydanı altındaki Katlı Otopark ile Soğan Pazarı'ndaki Kamyon Garajı ve Yeddiemin Otoparkı'nın, Şoförler Odası'na yasalara aykırı bir şekilde kiraya verildiğini belirten AKP'li Meclis üyeleri Orhan Güzel ile Fahrettin Nesre, Kaymakamlığa verdiği dilekçe ile kararın iptal edilmesini istedi.
2886 sayılı Devlet İhale Yasası'na dikkat çeken Güzel ve Nerse, söz konusu Belediye'ye ait bu yerlerin ihale yapılmadan kiraya verilmesinin yanlış olduğunu kaydetti.
Meclis'in usulsüz “Kiraya verme” gibi bir yetkisinin bulunmadığını anımsatan Güzel ve Nerse, “Bu karar yasal değildir. Belediye'nin 2012/145 sayılı kararının iptal edilmesi gerekir. Meclis, bilerek ya da bilmeyerek suç işlemiştir ve hemen düzeltilmelidir” dedi.
Son Meclis Toplantısı'nda söz konusu yerlerin kiraya verilmesine AKP'li Orhan Güzel ile Fahrettin Nerse “Ret” verirken Raif Kayacan, Hayati Demirel, Şenol Erol ve Nemci Akkuş da “Çekimser” kalmıştı.
Muhalefet ağırlıklı 19 meclis üyesinin “Evet” oylarıyla kabul edilen karar ise büyük şaşkınlık yarattı. Özellikle muhalefetin yasaya rağmen böyle bir usulsüzlüğe destek vermiş olması eleştiri konusu oldu.
CHP ve MHP geri adım atıyor
Diğer taraftan alınan karar sonrası CHP ve MHP'nin yanlış yaptıklarını ve hatalı kararı düzeltmeye hazırlandıkları öğrenildi.
    Önceki akşam kendi partilerinde toplanan meclis üyelerinin, önümüzdeki Aralık ayı oturumunda kararın iptalini isteyecekleri belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.