MAVİ VATANA SALDIRI, AKP UYUYOR!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Kıbrıs, Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze ticari, askeri ve stratejik önemde ön cephemiz. Abdülhamid’in 25.000 altına kiraladığı bu stratejik adamız süreç içinde daha da önemli duruma geldi. Kıbrıs çevresinde bulunan doğal gaz rezervi dünyanın emperyal kapitalistlerinin iştahını kabarttı.
Türkiye’yi Mavi Vatana çıkarmama emelindeki ABD, yine sahnede. Piyon ülkelerle çevremizi kuşatmaya çabalıyor. Ortadoğu’da isteklerine ulaşamayınca, şımarık evlatlıkları Yunanistan ve Rum Kesimini sahaya sürdü. Yanında tabii siyonist İsrail ile birlikte.
Akp ne yapıyor? Hiç, koskoca bir hiç! Açılımlar döneminde Kıbrıs’ı Abdülhamid karakteri ile “Ver Kurtul”a kurban vermek istedi. Milli Devlet hemen karşı tepki verdi. Yapılan “Yes be Annem” halk oylamasına karşı Kıbrıs Türklerinin özgürlük ve bağımsızlığı ile Türkiye’nin güvenliğine zarar gelmeden o cendereden Milli Devlet refleksi ile çıktık.
Akp, Kıbrıs ‘ı peşkeş çekmeye o kadar kararlı ki… Talat faciasından sonra Mustafa Akıncı faciası ile adayı altın tepsi içinde Rumlara sunmaya çabalıyor. Bir iktidar partisi ülkesinin güvenliğine, Kıbrıs Türklerinin özgürlük ve bağımsızlığına bu kadar düşman olamaz.
Bulunan doğal gaz rezervi ile dünya Akdeniz’e gözlerini çevirmişken içi boş “Eeeeeyyy” sesi dışında Akp’den “tık” yok. Münhasır Bölge ilan edilmesi gerekirken Akp görmez-duymaz-bilmez. Terörist, kanlı İhvan sevgisi yüzünden Mısır’da Abd-İsrail-Yunanistan -Rum Kesimine katıldı. Yetmedi, İtalya’da parsadan pay kapmak için bu dörtlüye katıldı, oldu Şer Beşlisi! Akp, çevremizde tarihsel, dinsel, bölgesel kısaca her türlü ortak çıkar içinde olduğumuz ülkeleri Türkiye’mize düşman etmeyi başardı. Malum Başbakan Davutoğlu’nun “360 derecelik dönüş başarılı” Sıfır Sorun uygulaması patladı!
Türk Deniz Kuvvetleri her türlü suskunluğa karşın doğal gaz arama platformları çevresinde nöbete başladı. Bu yolla ticari ve askeri gemilerimizi rahatlattı ama siyasi çözüm için Milli bir Hükümete gereksinim var, Akp’ye değil. Çünkü; Akp ne Milli ne Yerli! Kararlılık için Milli bir Meclise gereksinim var. Çünkü, bu Meclis ne Milli ne Yerli!
Ha sahi muhalefet var değil mi? Böyle oluyor, Akp’nin muhalefeti. Ne Milli, Ne Yerli!
Onların gündemi teröre destek veren bir zavallının özgürlüğü için çabalamak, terörist temsilcisi bir sözde Meclisi konuk etmek. Eh tabela Milliyetçisi zaten 82. İl Örgütü. Birde terörist Başkanları için ölüm orucu tutan Hdpkk var, Mecliste.
Akp uyuyor, Muhalefet umursamıyor !
MAVİ VATANA SALDIRI VAR.
Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, Milliyetçiler, Yurtseverler, Bilimsel Sosyalistler ayakta, direniyor. Arap kızı pardon seçilmişler camdan bakıyor!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.