Boşnak gecesinde coştular!

Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin geçtiğimiz hafta düzenlediği ‘Tanışma ve Dayanışma Gecesi’ büyük ilgi gördü.
Terminal Köşk Düğün Salonu’nda yapılan ‘Tanışma ve Dayanışma Gecesi’ne; Türkiye Bosna Hersek Federasyon Başkanı Ergün Erkap, Rumeli Türk Dernekleri Federasyon Başkanı Kerim Erden, İstanbul Anadolu Yakası Pendik Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, Salcano Bisiklet’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül, Bursa ve Biga Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri, siyasi parti temsilcileri ve yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve yönetimleri, CHP Belediye Başkan Adayı Murat Tanrıverdi, MHP Belediye Başkan Adayı Hüseyin Erol, çok sayıda dernek üyeleri aileleri ile birlikte katılım sağladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede açılış konuşmasını yapan Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cengiz Coşkun, “Düzenlemiş olduğumuz bu gecenin amacı hem kültürümüzü yaşatmak ve ilçemizde yaşayan boşnak hemşerilerimizle daha fazla kaynaşmaktır.” dedi. Coşkun konuşmasında şu sözlere yer verdi; “Karacabey’den başta Bosna Hersek olmak üzere, tüm Boşnak kardeşlerimize selamlarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve Aliye İzzetbegoviç olmak üzere vatan ve bağımsızlık mücadelesi vermiş tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bu güzel gecemize katkıda bulunan Salih Akgül, Kerim Erden, Erdoğan Erden ve Muammer Üstündağ’a derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyon için emek veren tüm dernek üyelerimize ve dostlarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Boşnak kültürünü, geleneklerini, dostluk ve kardeşliğini yaşatan derneklerimize gençlerimizin sahip çıkması en büyük arzumuzdur. Onları derneğimizde ve faaliyetlerimizde görmek bizlere mutluluk vermektedir. Boşnak kültürünü yaşatmak için gerçekleştireceğimiz bu gecemizi güzelleştiren tüm misafirlerimize de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum”
Başkan Coşkun’un konuşmasının ardından Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne katkıda bulunan Rumeli Türk Dernekleri Federasyon Başkanı Kerim Erden, Salcano Bisiklet’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül, İstanbul Anadolu Yakası Pendik Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, Üstündağ Turizm’in sahibi Muammer Üstündağ adına Zerrin Taştekin Üstündağ plaketle onurlandırıldı.
Sanatçı Semko ve Orkestrası’nın çaldığı birbirinden güzel Boşnakça şarkılarla coşan boşnaklar, pisti hiç boş bırakmayarak kalabalık bir şekilde halay çekti. Geceye katılanlar seslendirilen parçalarla eğlenirken, çekiliş yapılarak hediyeler verildi.
Tanışma ve Dayanışma Gecesi’nde sahne alan Avrupa’da ödül almış İstanbul Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği’nin 30 kişilik folklor ekibinin gösterisi ise büyük alkış topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.