Matlı’dan Yenişehir Ziraat Odası’na ziyaret

AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, Yenişehir'de çeşitli temaslarda bulundu. Matlı ilk olarak Yenişehir Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette Yenişehir'de dolu felaketi ve kuraklıkla ilgili borçların ertelenmesi gündeme geldi.

Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş,, Yenişehir'de çiftçinin çok zor günler geçirdiğini belirterek, "Kuraklık rekolteyi tamamen bitirdi. Yaş sebze ürünleri de maliyetini altında bir fiyattan gidince çiftçimiz perişan oldu. Bu kış Yenişehir çiftçisi için son derece kötü geçecek. Yenişehir çiftçisinin bu yıl Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi gerekiyor. Bu konuda sizlerden destek istiyoruz" dedi.

Yenişehir'de sulama yapıldığı halde ürünlerin kuraklıktan dolayı istenilen verime ulaşmadığını dile getiren Aktaş, "Sulama yapılamayan yerlerde durum daha vahim. Dönüme 100 kilo buğday ve ayçiçeği alan köylerimiz var. İşin içinden çıkmaları mümkün değil' diye konuştu.

AKP Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, tarım sektörüne yabancı olmadığını belirterek, 'Sıkıntıları iyi biliyorum. Yenişehir olarak siz ürün çeşidi yönünden şanslısınız. Ancak bu yıl kuraklık, dolu, sel derken bir de ekilen hiç bir ürün para yapmayınca sıkıntılı günler geçirdiğinizi biliyorum. Borçların ertelenmesi için omuz omuza bir şeyler yapalım. Tarım artık dünya için çok önemli. Tarıma hükümet olarak her türlü desteği veriyoruz. Borçların ertelenmesi için girişimlerde bulunacağım ve iyi bir netice alabileceğimizi umuyorum" dedi.

Önder Matlı daha sonra Yenişehir'e yeni tayin olan Kaymakam Süleyman Yılmaz'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu ve ardından Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.