Matlı’dan “TSE” konuşması

Milletvekili Matlı konuşmasında; “Türk Standartları Enstitüsü (TSE) 58 yıldır, Türk sanayisinin daha az maliyetle yüksek kaliteli üretim yapmasının, inovasyon faaliyetlerini etkin bir şekilde sürdürmesinin, uluslararası standartlara uygun ürün ve hizmet sağlayarak uluslararası pazarlara girmesinin anahtarı konumundadır. Türk Standartları Enstitüsü, hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması, sadece ulusal düzeyde değil, uluslararası pazarlarda da aranan, tercih ve itibar edilen bir "marka" değerine kavuşması doğrultusunda çalışmalarına yön vermektedir.
Geçtiğimiz 1 yıl içinde 11 ülkede 14 Çözüm Ortaklığı Ofisi açılmıştır. TSE bugün itibarıyla 9 ayrı yerleşkede faaliyet gösteren, uluslararası akreditasyona sahip 17 deney laboratuarıyla sanayicilerimize hizmet vermekte olup laboratuarları TÜRKAK tarafından akredite edilmiştir. Bursa Milletvekili olarak özellikle şunları söylemek istiyorum: Hepimizin bildiği gibi Bursa Türkiye'mizin otomotiv üretim merkezi. Bu manada, bizler Bursa milletvekilleri olarak otomotiv test merkezinin Bursa'da yapılmasını yürekten destekliyoruz ve bu konuda elimizden geleni sonuna kadar da koyacağımızı söylemek istiyoruz. Buradaki amacımız Bursa'nın standartlarını yükseltmektir. Özellikle son Sanayi Teşvik Kanunu'yla beraber batı illerimizde, sanayinin geliştiği illerde AR-GE'yle, inovasyonla sanayide bir değişimi sağlamak bu manada bizlerin çok önemsediği bir olaydır, olgudur. Dolayısıyla, bu, Bursa'da dönüşüm, AR-GE, inovasyon ve nitelikli insan kaynağıyla beraber otomotiv test merkezini biz canıyürekten destekliyoruz ve Bursalı muhalefet partisi milletvekili arkadaşlarımız burada değil ama onların da bu konuda katkı koymalarını yürekten bekliyoruz çünkü gerçekten Bursa'nın bu otomotiv test merkezini ıskalamak, kaçırmak gibi bir lüksü yok.
    62 ilde araç proje onayı faaliyeti yürüten Enstitü, öncelikle tadilat projelerini onayladığı araçların muayenelerini de yapabileceği Araç Kontrol Merkezleri kurmayı hedeflemektedir. Bu merkezlerin ülke çapında 18 ilde kurulması planlanmaktadır.
TSE, 14 Temmuz 2011 tarihinden bu yana, İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü(SMIIC) tarafından yayımlanan Helal Gıda Standartlarına göre Helal Gıda Belgelendirmesi yapmaktadır. Bu kapsamda bugüne kadar TSE'ye yapılan başvuru sayısı 246 olup, düzenlenen belge sayısı ise 136'dır.
Bu duygu ve düşüncelerle Türk Standartları Enstitüsü 2013 yılı bütçesinin hayırlara vesile olmasını diliyor, değerli vatandaşlarımızı saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.