Matlı, köy muhtarlarını dinledi

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Önder Matlı, önceki gün köy muhtarlarıyla bir araya gelerek sorunları dinledi.
    Ticaret Borsası'nda gerçekleşen toplantıya Milletvekili Matlı dışında; AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çelik, İl Genel Meclisi Üyesi İlyas Partal ve Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural da katıldı.
    Köylerindeki sıkıntıları Matlı'ya ileten muhtarlar, özellikle Karacabey'e ait İl Özel İdaresi araçlarından yararlanmadıklarını, devlete ait köy meralarının başkalarına kiraya verilmeye çalışmasından duyulan rahatsızlığı, bazı köy ve tarla içi yolların bozuk olmasını, UEDAŞ'ın vatandaşı ödenmeyen faturalar nedeniyle çok sıktığını ve Devlet Su İşleri'nin ilgisizliğini dile getirdi.
    Muhtarlar Derneği Başkanı Kemalettin Vural, DSİ'nin ne iş yaptığını sorgularken, “Sanayi ve fabrikalardan gelen pis sular köylere akıyor. DSİ'ye bu sıkıntıyı defalarca ilettik ancak hiçbir şey yapmıyorlar. DSİ'nin görevi nedir?” dedi.
    İlçedeki birçok köydeki meraların başkalarına kiraya verilmek istenmesine dikkat çeken muhtarlar, “Vatandaş bu duruma çok tepkili. Bu meraları köylü kullanmak istiyor ancak izin verilmiyor” diye konuştu.
    Karacabey'e ait İl Özel İdare araçlarının sürekli ilçe dışında bulunmasını eleştiren muhtarlar, “Bu hizmetten hiç yararlanamıyoruz” diye yakındı.
Yeni Büyükşehir yasasından çok umutluyum!
Köy muhtarlarının sıkıntılarını dinleyen ve notlar tutan Milletvekili Matlı, sorunların takipçisi olacaklarının sözünü verdi.
    Köylerin yeni Büyükşehir yasası ile daha fazla hizmetler alacağını dile getiren Matlı, “Yeni Büyükşehir yasasından çok umutluyum. Özellikle köylerimiz açısından çok iyi olacak. Ancak geçiş sürecinde bazı sıkıntılar meydana gelebilir. Burada amaç tek elden kaynakların iyi kullanılmasıdır. Yeni yasayla birlikte belediyelerin bütçeleri de artacak. Böyle olunca da belediyenin hizmet yapamama diye ölçüsü olmayacak. Eski sistemde maalesef ki sorunlar büyük. Tüm sıkıntılarınız çözüme kavuşacaktır. Sorunların takipçisiyim” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.