Matlı DSİ yatırımlarını takip ediyor!

Sulama Birliklerinin sorunlarının aktarıldığı ziyarette, 1990’lı yıllarda bu yana sayıları yaklaşık 400’e ulaşan Sulama Birliklerinin 5620 Sayılı Kanun ile ilgili yaklaşık 850 personelin belediyelerdeki sözleşmeli personel gibi değerlendirilmesi ve Sulama Birliklerinin işletme giderlerinin fazla olması gibi sorunlara çözüm konusunda destek istendi.

Ardından Milletvekili Matlı, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı’yı ziyaret ederek Bursa’da devam eden D.S.İ yatırımları ve Sulama Birliklerinin sorunlarını aktardı. Ayrıca Sulama Birliklerinde çalışmakta olan personelin durumlarına vurgu yapan Milletvekili Matlı’ ya D.S.İ.Genel Müdürü Özkaldı; özellikle personel durumları konusunda D.S.İ. olarak eksik personelle görev yapmaya çalışıldığını ve Sulama Birlikleri personelleri ile ilgili olarak ise konuyu bildiklerini ifade etti.

Matlı, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “Sulama Birlikleri tarafından aktarılan sorunların çözümü için D.S.İ. Genel Müdürü Sayın Özkaldı ile konuları değerlendirme olanağı bulduk. Gölecik Barajının Proje ihalesinin Mayıs 2012’de yapılarak en kısa sürede projesinin tamamlanması planlanmaktadır. Yeşildere Barajı Projesi de Mayıs 2012’de tamamlanacaktır. Haziran ve Temmuz 2012 tarihlerinde inşaat ihalesi yapılarak baraj inşaatına başlanacaktır.

Bursa ilimizde devam eden baraj inşaatlarımızın yanında Sulama Birliklerimizin de çeşitli sorunları vardır. Öncelikle Uluabat Gölü Sulama Birliğinin durumu oldukça sıkıntılı bir noktaya gelmiştir. 56 bin dekar arazi sulanmaya çalışılmakta ve kayıp kaçak oranı 2/3 oranına ulaşmıştır. Bu durum elektrik sarfiyatının artarak gerekli verimin alınamamasına sebep olmaktadır. Öncelikle kısa vadede mevcut durumda gerekli onarımların yapılarak kayıp-kaçak oranını azaltmak suretiyle özellikle elektrik maliyetini azaltmak, uzun vadede ise öncelikle Harmanlı hattının kapalı devre sulama sistemine dönüştürülmesini sağlayarak buradan faydalanan 2315 hektar sulanabilir arazinin verimli bir şekilde sulanmasını, devamında ise bu alanın tamamının kapalı sistem sulama şekline dönüştürülmesi talebimizi D.S.İ. Genel Müdürü Sayın Özkaldı’ya ilettim. Amacımız; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Sulama Birliklerimiz ile  birlikte  öncelikle  mevcut durumu işler hale getirmek ve ileriye dönük olarak  kapalı sistem sulama projelerinin yapılarak bölgedeki tüm çiftçilerimizin daha az maliyetli bu sulama sistemine kavuşmasını sağlamaktır. Bursa ilimizin her köşesinin daha fazla yatırım alması için çalışıyoruz.’dedi.

Karacabey Uluabat Gölü Sulama Birliği Başkanı Ahmet Koca ve Birlik Müdürü Cüneyt Nayman, Milletvekili MATLI’ ya bölgenin kalkınmasına yönelik çabalarından dolayı çok teşekkür ettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.