Bu mu sağlıklı su?

Karacabey’de etkili olan yağış su şebekesini vurdu, çeşmelerden su yerine çamur aktı.
Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık yüzünden yer altı suları ile su sıkıntısını aşmayı planlayan Belediye, bunda bir nebze de olsa başarılı oldu. Fakat yer altı sularının artezyenlenerek şebekeye verilmesi, insan sağlığı açısından da büyük tehlike arz ediyor.
Önceki akşam çeşmelerden su yerine çamur akması da durumun ne kadar ciddi bir boyuta ulaştığının göstergesi. Her ne kadar artezyen suyunun arıtıldıktan sonra şebekeye verildiği iddia edilse de, durumun bundan uzak oluşu ilçe halkını da tedirgin etti.
Yağmurla yer altı sularına karışan birçok organik ve kimyasal madde ne yazık ki önceki akşam çeşmemizden aktı. Yağmurla, içtiğimiz suya karışan kirli sular ilçede bulunan su şebekesine karıştı. Su şebekesinden akan suyun kirli ve çamurlu akması vatandaşların “Bu mu övündüğünüz sağlıklı su?” diye tepki göstermesine neden oldu.
Çeşme suyunun kirli akması vatandaşların tepkisini çekerken, Belediye’ye bu konuda öfkeli oldukları gözlenen vatandaşlar korku duyduklarını söyledi. Vatandaşlar suların kontrol edilmesi ve Sağlık Müdürlüğü’nce hazırlanan raporların şeffaf bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını istediler. Yazın bir çok ilde yaşanan suların kirli olduğu iddiası ilk kez Karacabey’de de vatandaşlar tarafından dile getirildi.
Su Satışları arttı
Karacabey’in büyük bir kesiminde suların bulanık veya çamurlu akması nedeni ile hazır su satışlarının büyük artış gösterdiği belirtildi. Su satan firmaların dün sabah saatlerinden itibaren gelen taleplere yetişmeye çalıştığı belirtilirken, şebeke suyunun çamurlu akmasının en çok bu firmalara yaradığı belirtildi. Bazı firmaların dükkanlarının önündeki sulara “Doğal Kaynak Suyu” şeklinde yazılar yazarak şebeke suyundaki çamuru deşifre ettikleri de gözlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.