Maske cezalarında ve Koronavirüs’te artış!

Karacabey’de yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirleri kapsamında, açık havada zorunlu olmasına rağmen maske takmayan 166 kişiye 900 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca dün itibariyle Karacabey Devlet Hastanesi’ne yatan koronavirüslü hasta sayısının 13’e çıktığı öğrenildi.

Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri maske denetim çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Son iki haftada ilçe genelinde 166 kişiye maske takmadığı için 900 TL’den toplam 149 bin 400 lira para cezası kesildiği belirtildi. COVID-19 ile mücadele kapsamında ilçenin birçok noktasında polis ve bekçiler tarafından maske kontrolleri devam ederken, vatandaşların polis noktalarından geçtikten sonra maskelerini indirdikleri gözlendi.

Bütün uyarılara karşın, Karacabey’de maskeyi doğru şekliyle takmayanlar bulaşma riskini artırarak vatandaşların sağlığıyla oynuyor. Sıcaktan bunaldığını öne süren vatandaşlar, maskeyi burunlarının ya da çenelerinin altında tutuyor. Bazı vatandaşlar ise ceza yemekten korktukları için yüzlerine takmadıkları maskeleri ceplerinde veya çantalarında taşıyor. Denetimlerde bu vatandaşlara da idari para cezası uygulanıyor. Ceza yazılanlardan bazıları maske takmayı unuttuklarını söyledi. Polis ekipleri, maskeleri kurallara göre takmayanları da uyardı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile önümüzdeki günlerde de maske denetimlerinin artarak devam edeceği bildirildi.

Karacabey’deki pozitif vaka sayısı artışta!

Karacabey’de koronavirüs vaka sayısının artışa geçtiği öğrenilirken, virüs ile mücadelede tedbirin hiçbir zaman elden bırakılmaması gerektiği konularında uyarılarda bulunuldu. Karacabey Devlet Hastanesi’nde 09 Haziran Salı günü pozitifli vaka sayısı 4 iken, 12 Haziran Cuma günü 9’a yükseldi. Tedavisi biterek, iyileşen hastalar taburcu edilirken, yeni COVID-19’lu hastalarında yatışı gerçekleştirildi. 02 Temmuz tarihi itibariyle de hastanede yatan koronavirüslü hasta sayısının 13 olduğu öğrenildi. Ayrıca evlerde tedavi altında ve takipte hasta olmaması da sevindirdi. İlçemizde bugüne kadar virüsten kaynaklı herhangi bir ölüm vakasına da rastlanılmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.