Maske cezalarında ciddi artış!

Karacabey’de maske denetimi yapan polis ekipleri, sokağa maskesiz çıkan vatandaşlara ceza yazmaya devam ediyor. Son bir haftada ilçe genelinde 159 kişiye maske takmadığı için 900 TL’den toplam 143 bin 100 TL ceza kesildiği öğrenildi.

Bütün uyarılara karşın, Karacabey’de maskeyi doğru şekliyle takmayanlar bulaşma riskini artırarak vatandaşların sağlığıyla oynuyor. Sıcaktan bunaldığını öne süren vatandaşlar, maskeyi burunlarının ya da çenelerinin altında tutuyor. Bazı vatandaşlar ise ceza yemekten korktukları için yüzlerine takmadıkları maskeleri ceplerinde veya çantalarında taşıyor. Denetimlerde bu vatandaşlara da idari para cezası uygulanıyor. Ceza yazılanlardan bazıları maske takmayı unuttuklarını söyledi. Polis ekipleri, maskeleri kurallara göre takmayanları da uyardı.

İçişleri Bakanlığının talimatı ile önümüzdeki günlerde de maske denetimlerinin artarak devam edeceği bildirildi. Cezaî işlemin uygulanmasıyla birlikte son bir haftada Karacabey genelinde 159 kişiye maske takmadığı için 900’er TL’den toplam 143 bin 100 TL para cezası kesildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.