MARZİNC’e geçit yok!

“Mustafakemalpaşa ve Çevre Kirliliği” konulu panel dün halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.
            Bursa Barosu Başkanı Av.Zeki Kahraman’ın yöneticiliğini gerçekleştirdiği, Uludağ Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr.Kayıhan Pala, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İlhan Demiröz ve  TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 2.Başkanı Zuhal Yazıcı’nın konuşmacı olarak katıldıkları panelde halkın duyarlılığı çevrecilere umut verdi.
            Mustafakemalpaşa’nın tarım kenti olduğu ve bu kimliğe inatla sahip çıkılması gerektiği konusunda düşünce birliği oluşturan halkın yüzde 99’u çevre kirliliğine geçit vermeyeceklerinin mesajını verdi.
            Baca Tozu ve Tufal Tesisi’nin ÇED raporunda bölgeye kirlilik yayacağının kendileri tarafından ifade edildiği belirtildi. Söz konusu tesisin bacasından çıkacak dioksin ve furanların kalıcı kirleticiler olduğu, Uluslararası Kanser Ajansı tarafından kanser yapıcı olduğuna dikkat çekildi.
            Bölgede bu tesisin işletilmesi için hiç atık olmadığı ve bu tesisin kurulması halinde Mustafakemalpaşa’nın 1.sınıf tarım arazilerine sahip doğası, suyu ve insanlarının büyük zarar göreceği, başka zehirli atık tesislerinin de bölgeye kurulmasının önünün açılmış olacağı dile getirildi.
            Konuşmacıların konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi. Panel sonunda 14 Kasım 2009 tarihinde saat:13.00’de Mustafakemalpaşa OSB’de yapılması planlanan MİTİNG için tüm katılımcılar davet edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.