Marzinc sözleşmesi iptal edilmelidir!

Mustafakemalpaşalı hukukçular OSB’deki tehlikeye dikkat çekti:
Mustafakemalpaşalı hukukçular, Marzinc Marmara Geri Kazanım San. Tic. A.Ş. tarafından Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulmak istenen, “Baca Tozu ve Tufal Geri Kazanım Tesisi” büyük bir tehlike olduğunu açıkladı.
            Baro’ya kayıtlı tüm avukatlar, kurulmak istenen tesisin, insan sağlığının yanı sıra hava, su, toprak ve tüm tarım ürünleriyle hayvancılığa önemli zararlar vereceğine işaret etti.
            Tesisin bölgede üretilen tüm gıda ürünlerine de önemli kayıplar vereceğine değinen avukatlar, “Bununla ilgili gönüllü olarak hukuki mücadeleye hazır olduğumuzu kamuoyuna bildiririz” dedi.
            Tesisin yaratacağı tehlikelerden yalnızca bir örnek veren Baro temsilcileri, “Baca filtresinin arıza yapması halinde, bu tesisin 1 saat süre içerisinde kapanması tüm Mustafakemalpaşa’nın yok olacağı bilim adamları tarafından belirtilmektedir. Bunun yanında ulaşacağı alandaki tüm ürünlerin imha edilmesine neden olacaktır. Böylesi tehlikeli bir durum karşısında sessiz kalmamız mümkün değildir” dendi.
Bizler bu mücadelenin gönüllü neferleriyiz
Avukatlar; “Bu anlamda, gerek OSB ile gerekse de kendi aramızda yaptığımız tüm görüşmeler ve çalışmalarımızla çoğunluk olarak Marzinc’le yapılan tahsis sözleşmesinin derhal ‘FESHİ’nin gerektiğini belirtmemiz gerekiyor.
            İlçede görev yapan avukatlar olarak, özellikle vurgulamak isteriz ki OSB yönetimi, bu sözleşmeyi derhal iptal etmelidir. OSB yönetiminin düşünmesi gereken husus, ‘Bu sözleşmeyi fesih edersek başımıza ne gibi sorunlar açılır’dan ziyade, ‘İptal etmezsek, Mustafakemalpaşa’yı nasıl bir felakete sürükleriz?’ diye düşünülmelidir.
            Bu felaketin sonuçlarını kimsenin üzerinde taşıması mümkün değildir. Mustafakemalpaşalı hukukçular olarak, OSB yönetiminin iradesini, fesih yönünde kullanması halinde bu kararlarını sonuna kadar desteklediğimizi ve her türlü hukuki yardıma hazır olduğumuzu tüm kamuoyu önünde taahhüt etmekten şeref duyarız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.