Azimli olun, çok çalışın!

Belediye Başkanı Ergün Koç’tan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi:
Karacabey Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen, “Üniversitelerin Ekonomik, Sosyal ve Kültürel Katkıları” konulu konferansa katılan Belediye Başkanı Ergün Koç, öğrencilere yaşamın her anında azimli olmaları gerektiği yönünde öğütler verdi.
            Üniversite’nin Konferans Salonu’nda yapılan programa Belediye Başkan Yardımcısı Meral ile Belediye Başkanı Ergün Koç’un eşi Behiye Koç’un yanı sıra, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.
            Türkiye’nin özellikle 1980 yılına kadar sanayi alanında dünyayı takip edemediğini anlatan Başkan Koç, daha sonra gerçekleşen açılımlarla dışa yöneldiğini belirtti. 24 Ocak 1980’de Türkiye’nin radikal kararlar alarak dünya rekabetine ortak olmayı amaçladığını kaydeden Koç, sanayi, üniversite ve devlet üçgeniyle her alanda ilerlemeye başladığını ifade etti.
Ekonomik hayat çok acımasız
            Öğrencilerin zorlu yaşam koşullarıyla mücadele etmeleri konusundaki gerçeklere dikkat çeken Koç, “Bu acımasız yarışta en önemli kural yabancı dil bilmenizdir. Sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkiler için yabancı dil büyük önem taşımaktadır. Devlet eğitime ve özellikle de yüksek okullarla daha çok önem vermelidir. Yolumuza koşarak ilerlemeli, teknolojiyi takip ederek muasır medeniyetler seviyesine ulaşmalıyız. Belediye olarak her zaman yanınızda olduğunuzu bilmenizi isterim” dedi.
            Koç, Üniversitelerin toplum içindeki yerine de değindi. Sosyolojik ve kültürel olaylara üniversitelerin büyük katkılar sağladığına dikkat çeken Koç, “Belediye olarak yalnızca sokak süpürmek ya da kaldırım yapmak değil, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama da bakıyoruz. İlçemize yatırımların gelmesi için çalışıyoruz. Sizlerin ilçemize katkılarınızın yanı sıra, buradan mezun olduktan sonra ülkemize yapacağınız katkılar büyük önem taşımaktadır. Kendinizi sürekli geliştirmeli ve acımasız yaşama çok iyi hazırlanmalısın” diyerek konuşmasını tamamladı.
Öğrencilerin araç sıkıntısı
            Koç’un konuşmasının ardından öğrenciler Karacabey ve Belediye’den beklentilerini dile getirdi. Özellikle Bursa’dan gidip gelen öğrenciler, Belediye araçlarının azlığından ve yer bulamamaktan yakındı. Üniversite öğrencilerine yönelik indirimli bir sistemin getirilmesini isteyen öğrenciler, bu konuda Belediye’den destek istedi.
            Karacabey’de sosyal yaşamın azlığına da dikkat çeken öğrenciler, ilçeye renk ve hareket katacak faaliyetlerin yapılması gerektiğini söyledi.
            Öğrencilerin indirimli bir şekilde Bursa’ya gidip gelmeleri için çalışma başlatabileceklerini belirten Koç, konuyu okul yönetimiyle konuştuktan sonra karar verebileceklerini kaydetti.
            Programın sonunda ise, Karacabey Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. İbrahim Ak, konuşmalarından dolayı Belediye Başkanı Ergün Koç’a “Teşekkür Belgesi” sundu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.