“Mart’ın sonu bahar”

Karacabey’de, Millet İttifakı geçtiğimiz Salı akşamı birlik ve beraberlik yemeğinde buluştu. “31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’ni kazanarak, Mart’ın sonunun bahar olduğu” mesajının verildiği Taha Düğün Salonu’nda düzenlenen yemekte Millet İttifakı’nın iki ortağı İYİ Parti ile CHP İlçe Teşkilatları coşkuyu tavan yaptı.
Programa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, İYİ Parti Bursa İl Başkanı Uzm. Dr. Yahya Bahadır, İYİ Parti Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, İYİ Parti İlçe Başkanı Erdem Uğur, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, parti yöneticileri, meclis üyesi adayları, mahalle temsilcileri, sandık görevlileri ile Millet İttifakı’na gönül veren vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Erdem Uğur ve CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, yerel seçimleri kazanacaklarına inandıklarını vurguladı.
“Özkan’ın söyledikleri iftiradır”
Belediye Başkanı Ali Özkan’ın kendisi ve oğlu hakkında ileri sürdüğü “FETÖ’cü” iddialarına da ayrıntıya girmeden yanıt veren İYİ Parti İlçe Başkanı Erdem Uğur, “Sayın Ali Özkan kaybedeceğini anlayınca her yolu mubah görerek iftiralara başladı. Hakkımda söyledikleri yalandır, iftiradır. Kendisini Allah’a havale ediyorum. Ona diyorum ki, sana hakkımı helal etmiyorum. Bu işin öbür tarafı da var.” dedi.
“Baharın gelişini engelleyemeyecekler”
Ülkenin genel siyaseti hakkında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da başta Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli olmak üzere, Cumhur İttifakı’na yüklendi. “Sürekli ‘Beka Beka’ diyerek halkı kandırıyorlar” diyen Sarıbal, “Onların tek bekası koltuklarını kaybetme bekasıdır. Ne yaparlarsa yapsınlar, baharın gelişini engelleyemezler.” ifadesini kullandı.
Türkiye’de yaklaşık 60 bin kişinin sırf düşüncesini ifade ettiği için hakkında hakaret davası açıldığına dikkat çeken Sarıbal, “Fikrini söyleyen ancak kendileri gibi düşünmeyen herkesle uğraşıyorlar.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçtiğimiz günlerde Amasya’da muhalefete yüklenerek vatandaşlara ‘Bu adilere sandıkta gereken cevabı verecek misiniz?’ şeklinde sarf ettiği sözlere dikkat çeken Sarıbal, “Eğer adilikten bahsedeceksek bu ülke insanını Rusya’nın buğdayına, Arjantin ve Urugay’dan ithal edilen canlı hayvana mecbur eden zihniyete bakmalıyız. Eğer bir adilikten bahsedeceksek, Karacabey Ziraat Odası’nın süslü açılışına gelip, pancar üreticisine 12 polar sözü vererek, bir daha hiçbir şey yapmayan ve ortalarda görünmeyenlere bakmalıyız. Bu baskıcı ve ceberut yapıdan kurtulmadıkça halka huzur gelmeyecek. O nedenle bu yerel seçimlerde bu zihniyete gereken cevap verilmelidir.” ifadesini kullandı.
AK Parti ile hayal olan her şeyin gerçek olduğuna dikkat çeken Orhan Sarıbal, “2002 yılında yani bunlar iktidara geldiklerinde Türkiye’deki çiftçi sayısı 3 milyondu. Çiftçinin borcu ise 530 milyon TL idi. 2018 yılı sonu itibariyle; çiftçi sayısı 2 milyona gerilerken, çiftçinin borcu da 109 milyar TL’ye ulaştı. Hayaldi gerçek oldu. Bunlar iktidara geldiğinde, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan 68 milyon insandık ve 6,5 milyar kredi borcumuz vardı. Şimdi ise nüfusumuz 82 milyon ancak borcumuz 510 milyar TL oldu. İşte bunlar hep hayaldi ama gerçek oldu. Bunların tek bekası koltuklarını kaybetme korkusudur. Ancak, 31 Mart’ta baharın gelişini engelleyemeyeceklerdir.” şeklinde konuştu.
“Bizler ısrarla ‘sevgi’ diyeceğiz”
CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da, ülke genelinde iktidar tarafından çatışma ortamı hazırlanmak istendiğini ileri sürerek, “İşte bu çatışma ortamı hazırlayanlara bizler ısrarla ‘sevgi’ diyeceğiz. Her yerde tuzak var. Ancak Millet İttifakı bu tuzaklara düşmedi, düşmeyecek. Seçim bitene kadar sağduyulu olmalıyız. Sözlerime Nazım Hikmet’in can yoldaşı Pablo Neruda’nın şiirinden anlamlı bir bukle ile son veriyorum; Tüm çiçekleri kopartabilirsiniz ama yine de baharın gelmesini asla engelleyemezsiniz.” dedi.
“Karacabey ‘İYİ’ belediyecilikle tanışacak”
İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, Bursa genelinde ve bilhassa da Karacabey’de provokasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Sakin olalım. Özellikle seçimde görevli arkadaşlar sandık güvenliği konusunda dikkatli olmalıdır. 1 Nisan günü Karacabey ‘İYİ’ belediyecilikle tanışacak. Bursa da Mustafa Bozbey ile baharın gelişine gülümseyecek. Biz buna yürekten inanıyoruz.” ifadesini kullandı.
“İlçemizin 5 yılını heba ettiler”
Büyük alkışlar eşliğinde sahneye çıkan İYİ Parti Karacabey Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, hizmet için yola çıktıklarını söyledi. Karacabey’in son 5 yılının heba edildiğini vurgulayan Tayfur, “Üçlü olsun güçlü olsun dediler ama Karacabey’in her tarafı döküldü. Tek bir hizmet yapmadan ilçemizin 5 yılını heba ettiler. Halkımızı, köylümüzü boynu bükük bıraktılar. Trafik keşmekeşliği aldı başını gitti. 2014’te 165 projeleri vardı ancak 5 tanesini bile yapamadılar. Bizler gönül belediyeciliği ile hareket edeceğiz. Öncelikle Belediye’de iletişimsizlik var. Buna son vereceğiz. Bürokrasiyi azaltacağız. İlçe dinamiklerimiz olan muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşu temsilcimizle, Oda ve Borsa yöneticilerimizle birlikte Karacabey’imizi yöneteceğiz. Herkesin ve her kesimin fikrine önem vereceğiz. Yardıma muhtaç insanlarımıza dağıtacağımız ‘İYİ Kartlar’ ile onların ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yani bir elin verdiğini öbür el görmeyecek. Kimseyi bu konuda zor durumda bırakmayacağız. İnsana değer veren ve insanımızı gülümseten bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Yeni otoparklar, sosyal ve kültürel merkezler, parklar, bahçeler, Tarım A.Ş., Canlı Hayvan Pazarı, Et Entegre Tesisi, Yeniköy’ün gerçek anlamda turizme kazandırılması gibi çok sayıda hizmetlerimizle Karacabey’i ‘iyi’ belediyecilik” ile tanıştıracağız.” dedi.
Belediye Başkanı Ali Özkan’ın TEKNOSAB’a işaret ederek, ‘150 bin kişiye iş vaadi’nin çok da inandırıcı olmadığını vurgulayan Tayfur, “Biz işsizliği işadamlarımız ve sanayicilerimizle kuracağımız iyi ilişkiler sayesinde çözeceğiz. İlçe nüfusumuz 82 bin. Nasıl olacak da 150 bin kişiye iş verecekler. Bunların amaçları belli; verimli tarım arazilerimiz üzerine kirli sanayiyi Karacabey’e getirdiler. Özkan, bunun vebalini nasıl ödeyecek? Ayrıca, bu TEKNOSAB Projesi ile Karacabey ve Nilüfer ilçelerini küçültmek, Uludağ altında başka bir ilçe kurmak istiyorlar. Bu sözde projede kulağımıza çok pis kokular geliyor.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.