“Kadınlarımızın her daim yanındayız!”

Hamiyet Özenli başkanlığındaki Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları Yönetimi önceki gün ilçedeki kadın esnaf, Okul Aile Birliği Başkanları ve Sivil Toplum Örgütleri’nin Kadın Temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.
Kahve6’da düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkanı Ali Özkan ve eşi Gülden Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, MHP İlçe Başkanı Hilmi Kaya ve eşi Gülizar Kaya, MHP Kadın Kolları Başkanı ve Meclis Üyesi Adayı Mukaddes Erdinç, Belediye Meclis Üyesi Adayı aynı zamanda AK Parti Bursa Kadın Kolları Başkan Vekili Arzu Uray, Belediye Meclis Üyesi Adayları Neşe Yıldız ve Gamze Aydın, AK Parti Ana Kademe kadın yöneticileri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda ilçedeki kadın esnaf, Okul Aile Birliği kadın Başkanları ile Sivil Toplum Örgütü Kadın Temsilcileri katılım sağladı.
Geçtiğimiz haftalarda diğer partilerin yapmış olduğu bu tür etkinliklerde kadın katılımcıların az olduğu gözlemlenirken, AK Parti Kadın Kolları’nın bu organizasyonuna kadınların yoğun ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Büyük ilgi gören AK Parti İlçe Kadın Kolları Yönetimi’nin ilçedeki girişimci kadınları bir araya getirmesi büyük takdir topladı.
Programda ilk olarak söz alan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ilçedeki girişimci kadınların etkinliğe verdiği destek ve yoğun katılımından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Kadınlarımızın yanımızda olduğunu bir kez daha görmek bizlere büyük onur verdi. Davetimizi kırmayarak, işini, gücünü bırakıp bizlere destek veren çok değerli kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Başkan Özenli, “Kadınlara hem ekonomik, hem sosyal alanda, hem de eğitim hayatlarında pozitif ayrımcılık tanıyan AK Parti hükümeti bundan sonra da vereceğiniz destekle kadının toplumdaki yerini kat kat artırarak devam ettirecektir. Bunun örneği olarak da Karacabey Cumhur İttifakı Adayımız Ali Özkan Başkanımız kadınlara büyük önem ve destek vererek ilçemizde de bunu göstermiştir ve göstermeye devam edecektir.
Gönül belediyeciliği ifade edilince milletimizin telaffuz ettiği tek parti AK Parti olmuştur. Biz yeni ve büyük hedeflere yine milletimizle birlikte yürüyeceğiz.31 Mart yerel seçimlerinde Memleket İşi Gönül İşi diyerek Cumhur İttifakıyla Büyük ve Güçlü Türkiye yolunda rekor bir oyla destan yazacağımıza inancımız tamdır. 64 mahallemizde çalınmadık kapı, sıkılmadık el, alınmadık gönül bırakmadık. Halkımızın yoğun teveccühü gücümüze güç kattı. AK Parti belediyeciliği ile yola devam. Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı 31 Mart’ta sandıktan zaferle çıkacak.” şeklinde sözlerini tamamladı.
Özenli’nin ardından söz alan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen mevcut belediye başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, gönülden belediyecilik anlayışıyla, benzersiz bir kent hedefi için yola çıktıklarına vurgu yaparak, yaptıkları ve yeni dönemde de gerçekleştirmeyi hedefledikleri projelere değindi.
Başkan Özkan, Karacabey’de merkezde ve kırsal kesimde eğitimden, sanata, spordan, kültürel ve sosyal etkinliklere, tarımdan, turizme ve teknolojiye kadar her alanda büyük katkı sağladıklarını belirterek, “Tüm vatandaşlarımızın doğum, düğün definlerinde yani iyi ve kötü anlarında yanında olduk. Her mahallemizin okuldan, camisine, mezarlıklarından, parkına, sosyal tesisinden her türlü istek ve taleplerine cevap verdik. Yaşlı ve hasta vatandaşlarımızın evlerini temizlettirdik. İlçe halkımızı dünyaya ecdadının destan yazdığı “Çanakkale geçilmez” dedirttiği topraklarla buluşturduk.” diye konuştu.
Karacabey’de 30 yıllık tapu sorunu çözüldü
İlçenin daha önce el atılmamış sorunlarını tek tek ele alarak çözdüklerini anlatan Başkan Özkan, “Özellikle kadınlarımızın rahatsızlık şikâyetleri üzerine ilçemizde kronikleşen sorunlardan biri olan içkili mekânları şehir dışına taşıyoruz. Yine bayanlarımızın şikâyetleri üzerine kahvehane önlerindeki kaldırım işgaline son verdik. Şirin Evler Konut Yapı Kooperatifi sakinlerinin 30 yıllık tapu sorununu elbirliği ile çözdük. Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur Şirin Evler sakinlerine “Sorununuzu biz çözeceğiz” diyerek, mektup göndermiş. Sayın Tayfur uyan da balığa çıkalım. Kırk kanaat bu evleri alan vatandaşlarımız, ne bu evlere benim malım diyebiliyordu, ne de satabiliyorlardı. Çünkü burada oturan vatandaşlarımızın tapularına şerh konulmuştu.5 yıl uğraşımızın sonucunda el ele vererek bu sorunu da biz çözdük. Daire sahiplerine hayırlı olsun.” dedi.
İlçenin özellikle son dönemde gerçekleştirdiği atılım ve coğrafi avantajlarıyla, “Güney Marmara’nın parlayan yıldızı” haline dönüştüğünü belirten Özkan, büyük ölçekli yatırımların da birbiri ardına hayata geçmesiyle birlikte, “Büyük Karacabey’in gelecekte her yönüyle Türkiye’nin ‘cazibe merkezi” haline geleceğini kaydetti.
3T ile geleceğe dokunan kent
Özkan, “İstanbul-İzmir otoyolu inşaatı, TEKNOSAB projesi, Yeşildere ve Gölecik baraj inşaatları gibi hükümet tarafından gerçekleştirilen devasa ölçekli yatımların etkisiyle adeta şantiyeye dönen Karacabey’de, kentin geleceği tarım, turizm ve teknoloji alanlarındaki dönüşümü esas alan 3T modeliyle şekillendiriliyor.
İlçenin sahip olduğu eşsiz değerlerin, Bursa ve ülkemiz gündemine taşınması hedefiyle, hayatın her alanına yönelik ciddi atılımlara imza atan Karacabey Belediyesi de ‘gönül belediyeciliği’ anlayışıyla, kenti en iyi şekilde geleceğe hazırlıyor.” ifadesini kullandı.
“Söz vermedik, güven verdik” diyen Ali Özkan, “Temel hedefimiz; benzersiz bir kent oluşturmak. Kentin orijinal dokusunu koruyarak yerinde geliştirmek, tarım alanındaki bilgi birikimini kullanarak ekolojik turizm bölgesine dönüşmek, eğitim faaliyetleri ile rol model oluşturacak bir altyapı kurmak, sanayi ve teknoloji altyapısını küresel standartlar çerçevesinde oturtarak marka kent haline dönüşmek, modern sanayicilik anlayışında çok popüler olan ve sanayiciliğe bakış açısını farklılaştıran Endüstri 4.0 uygulamalarında olduğu gibi belediyecilik anlayışında da “Yaşam 2.0” konseptinde özel bir kent kültürü oluşturmak, hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu anlamda, uluslararası itibar gören, kent dinamiklerini harekete geçirmiş, marka değeri olan, sakinlerinin yaşamaktan gurur duyduğu, gelişmiş bir Karacabey vaat ediyoruz” diye konuştu.
Büyük Karacabey hedefi
Başkan Ali Özkan, daha planlı ve büyük Karacabey hedefi için yapılacak çalışmalara da değinerek, ”Karacabey imar planının sayısallaştırılması, akıllı kent bilgi sistemi, mobil belediyecilik uygulamaları ile belediye ve vatandaş arasındaki etkileşim ve hizmet hızının arttırılmasını sağlamak ve parklarda kamera sistemi uygulamak da çalışma hedeflerimiz arasında yer alıyor. Kent kimliği ve kent estetiğine önem vererek, yayalaştırma çalışmaları gerçekleştireceğiz. Karacabey’i ortak akılla, tüm vatandaşlarımızla birlikte yönetmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
150 bin kişilik istihdam
Başkan Özkan, Karacabey sınırları içerisinde çalışmaları son sürat devam eden ve teknolojik dönüşüm noktasında Türkiye’ye rol model olacak TEKNOSAB ile birlikte, ilçeye gelecek teknolojik yatırımlar sayesinde, bölgedeki iş yerlerine yakın konut, barınma imkânlarının oluşacağını ve uydu kentler ortaya çıkacağını söyledi.
Özkan, “Cumhurbaşkanımızın da örnek gösterdiği ve teknolojik dönüşüm açısından vizyon projelerden biri olan TEKNOSAB için çalışmalarımız son sürat devam ediyor. Bu proje ile Karacabey’deki nüfus yoğunluğu, ticari hayat artacak ve işsizlik son bulacak. Gençlerimiz için yeni istihdam imkânları oluşacak. Bursa ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak TEKNOSAB projesi kapsamında, 150 bin kişiye iş imkânı sağlamayı hedefliyoruz. Karacabey’i her yönüyle güzel günler bekliyor” şeklinde konuştu.
Bazılarının temelleri atılan ve yeni dönemle birlikte gerçekleştirecekleri projeleri de başlıklar halinde sıralayan Başkan Özkan, “Huzur Evi Rehabilistasyon Merkezi, Alışveriş Yaşam Merkezi, Otopark, Pazaryeri ve Ticaret Merkezi, Tarım AVM, Kent ve Tarım Müzesi, Sağlık Merkezi, Düğün Salonu ve çok amaçlı salonları içeren hizmet yerleşkesi, Kültür ve Taziye Evi, Taksi Toplanma Merkezi, Longoz Mesire Alanı-Orman Kampı Seyir Terası, Yeniköy’e otel, turistik ve sosyal açıdan birçok unsuru içerisinde bulunduran sosyal yaşam alanı Ada Uluabat, Çocuk Diyarı, Mavi Melekler ile bireysel danışmanlık uygulaması, merkez ve kırsal mahallelere çok amaçlı spor alanları, Bisiklet yolu, modern hayvan damları, Canbalı ve Gölecik rekreasyon alanları, kültür merkezi, elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarına devam edilmesi ve İtfaiye Hizmet Binası projelerimiz ile Karacabey’e hizmet yağdıracağız. Sizlerden Cumhur İttifakı’na tam destek bekliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.