Marmarabirlik’te kazan kaynıyor!

Karacabey zeytincisine söz vermesine karşın yıllardır kapıda bekleten ve bünyesine almayan Marmarabirlik, 8 kooperatif kurulunun kararıyla olağanüstü seçime gidiyor. 7 Ekim 2012 tarihinde yapılacak Olağanüstü Seçimli Kongre ile ilgili Erdek dışındaki kooperatif başkanları ortak deklarasyon yayınladı.

Kooperatif yöneticileri, Hidamet Asa’nın başkanlığında İznik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi, Edincik ve Mürefte kooperatiflerinin temsilcilerinden birlik yönetim ve denetim kurulları oluşturulması yönünde mutabakat tutanağı imzaladı.

Marmarabirlik’ten yapılan açıklamaya göre, 7 kooperatifin başkan ve başkanvekilleri, yönetim kurulu başkanı Hidamet Asa başkanlığında önceki gün bir toplantı yaptı.

Toplantıya Erdek kooperatifinden katılım olmaması dikkat çekerken, kongrenin Marmarabirlik Başkan Vekili Refi Taviloğlu’nu saf dışı etmek için yapılacağı ileri sürüldü.

Erdek 162 Sayılı Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak’ın da, Taviloğlu'nu desteklemesi ve ikilinin iyi bir ekip görüntüsü vermesinin Marmarabirlik yönetim kurulunca huzursuzluğa yol açtığı öğrenildi.

Zeytincilik potansiyeli ile dikkat çekici gelişme kaydeden Karacabey’i yıllardır kapıda bekleten Marmarabirlik’te kazanın kaynadığına dikkat çekilirken, toplantı sonunda 7 kooperatif başkanı ile başkanvekillerince imzalanan mutabakat tutanağında şöyle denildi:

Daha uyumlu yönetim

“Üretici ortakların menfaati, daha uyumlu bir yönetim anlayışı, Marmarabirlik’in istikrarlı büyümesi ve gelişmesi göz önünde bulundurularak; Hidamet Asa’nın yönetim kurulu başkanlığında İznik, Mudanya, Gemlik, Orhangazi, Edincik, Mürefte ve Marmara Adası kooperatifi temsilcilerinden müteşekkil birlik yönetim ve denetim kurulu oluşturulması yönünde mutabakata varılmıştır.”

Kaygıya gerek yok

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ise, yapılacak olağanüstü genel kurulda nöbet değişikliği olacağını, bu değişikliğin kuruma ivme kazandıracağını söyledi.

Asa, “Ortak üreticilerimizin kaygılanmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Birlikte her şey olumlu seyretmektedir. Marmarabirlik’in geleceği için uğraş verildiğinin bilinmesini isteriz” diye konuştu. Marmarabirlik'in olağanüstü seçimli genel kurulu 7 Ekim 2012'de yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.