Malkara’daki kıyı erozyonuna geçici önlem

Karacabey’in yazlık yerleşim bölgesi Malkara’da meydana gelen kıyı erozyonunun yazlıkları tehdit etmeye başlaması üzerine Belediye ekipleri harekete geçti. Geçici önlemler alınarak yol ve evlerin zarar görmemesi için mücadele edilirken, esas çalışmanın Ankara’dan gelecek rapor doğrultusunda başlayacağı belirtildi.
Yaklaşık 4 yıl önce başlayan kıyı erozyonu, Yeniköy sahilinde kumsalı daha da genişletirken, Malkara’daki kumsalın ise daralmasına neden oldu. Günden güne Malkara bölgesindeki kumsalı yok ederek sahil yoluna dayanan denizin hareketi için daha önce alınan önlemlerde çaresiz kaldı.
Kayadibi mevkiinde sahilin yok olması ve denizin evlere dayanması Belediye ekiplerini harekete geçirdi. Sahil erozyonunun evleri tehdit etmesi ile birlikte önlemlerini sıklaştıran Belediye ekipleri, erozyonun yoğun yaşandığı bölgeye çeşitli malzemeler yığarak, kumsalın yok olmasının kısa süreliğine önüne geçmeye çalışıyor.
Belediye Başkanı Ali Özkan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada “Ankara’ya bizzat giderek sorunu aktardık. Yerinde incelenmesi için teknik ekip talep ettik. Ekipler söz konusu bölgeyi incelediler ve ölçümlerde bulundular. Şimdilik bu ölçümlerle denizin teknik olarak hareketini belirliyorlar.
İncelemeler sonucu kıyı hareketi tespit edilecek ve çıkan sonuca göre gerekli çalışma sürdürülecek. Şu anda belirli aralıklarla sahil hareketi rapor ediliyor ve Ankara’da değerlendiriliyor.
Rapor sonuçlanana kadar geçici önlemlerle evleri ve yolu muhafaza etmeye çalışacağız.
Esas çalışma gelecek rapora göre gerçekleştirilecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.