Malkara yaza hazır

Karacabey'in yazlık yerleşim yeri Malkara'nın deniz dalgalarıyla kullanılmaz hale gelen yol ve kaldırımları yeniden onarıldı. 

Malkara'da kıyı kayması nedeniyle yol ve kaldırımların kullanılmaz hale gelmesi, yazlıkçıları çileden çıkardı. Son 5 yıldır defalarca yıkılan yol ve kaldırımlar yeniden yapmasına karşın sonuç değişmedi. Kışın denizden gelen dalgalar yapılanları parçalayarak yeniden yıktı. Başkan Ergün Koç, sürekli yenilenen yolun bir sonraki seneye dayanmamasına ve devletin kalıcı bir çözüm gerçekleştirmemesine sitem ederek, “Bu yolu gerekirse yüz kez de yapabiliriz.  Görevimiz olmamasına karşın daha önce defalarca yıkılan yolu yeniden onardık. Ancak deniz her defasında gelip yaptıklarımızı yıktı. Devletin bu noktada mendirek inşaatı projesi ortaya konuldu.  Sahile dikey bir şekilde yapılan mendirekler, kıyı kaymasına çözüm olsun diye yapıldı. Ancak herhangi bir etkisi olmadı ve yapılan yol yeniden yıkıldı. Bizde somut bir şekilde tavrımızı koyarak bu sezon yolun yapılmaması halinde, asfalta ve kaldırıma çivi dahi çakmayacağımızı bildirdik” şeklinde konuştu.

Devam eden süreçte Kaymakamlık ve Karacabey Belediye Başkanlığı işbirliği ile konu masaya yatırıldı. Söz konusu kıyı kaymasının oluştuğu noktaya dolgu yapılarak, zemin güçlendirildi. Dolgu malzemelerinde Karacabey Belediye Başkanlığı araçları ile DSİ'ye ait araçlar birlikte çalışarak dolgu malzemelerini yetiştirmek için yoğun çaba gösterdi. 

Taşınan dolgu malzemeleri ile zemin sağlamlaştırıldı ve yolun dalgaların etkisiyle yıkılmasının önüne geçildi. Karacabey Belediye Başkanlığı Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri yol ve kaldırım çalışmasını sezona yetiştirebilmek için seferber oldu.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Koç, yıllardır vatandaşlara çile çektiren kıyı kayması sorununda yaşanan süreci anlattı. Koç, çalışmaların bittiğini ve elektrik hattının da döşendiğini dile getirdi. Zabıta Müdürü Ayhan Aksoy, İmar ve Şehircilik Müdürü Kenan Gündem ve Destek Hizmetler Müdürü Numan Nerse ile birlikte incelemeler yapan Koç, vatandaşların öneri ve yorumlarını da değerlendirerek ziyaretini sonlandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.