Makine sektörü için büyük fırsat!

Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi ile Demirci-Marangoz ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası arasında önceki gün, makine sektöründe çalışanların mesleki niteliklerini artırmak, sektörel istihdama katılacaklara da mesleki eğitim kursu vermek amacıyla protokol imzalandı.
Söz konusu eğitimlerin makine sektöründe çalışmak isteyenlere istihdam olanağı sağlayacağını belirten Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak ve Demirciler Odası Başkanı Burhan Sevinç, “Kursun genel amacı endüstriyel üretimde, imalatı yapılacak ürünlerin yapım, montaj ve komple montaj resimleri ile bakım ve kullanım kataloglarını bilgisayar destekli çizim ortamında iki ve üç boyutlu çizebilen nitelikli personel yetiştirmektir.
Kısaca bu işbirliği protokolüyle amacımız, sektöre bilgisayar ortamında geometrik çizim yapabilen, görünüş çıkarabilen, ölçülendirme ve yüzey işlemleri işaretlemelerini yapabilen, aynı zamanda istihdam edilebilecek nitelikli meslek elemanı kazandırmaktır.
Kanun ve yönetmeliklerin bizlere verdiği yükümlülükler doğrultusunda, Karacabey'deki makine sektöründe çalışanların mesleki niteliklerini artırmak, sektörel istihdama katılacaklara da mesleki eğitim kursu vermek amacıyla bugün burada tüm Karacabey halkına ve ilgilenenlere duyurulmak üzere işbirliği protokolü imzaladık.
Kurs sonunda mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan kursiyerlerimiz makine sektöründe (Talaşlı imalat alanında Endüstriyel kalıpçılık alanında, Makine tasarım ve çizim alanında, Makine bakım ve onarım alanında, Endüstriyel modelleme alanında vb.) çalışabilirler” şeklinde bilgiler verdi.
    Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 0 224 671 80 17 numaralı telefonları arayabilecekleri kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.