Makina Mühendisleri sandığa gitti

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi’nin 16. Olağan Genel Kuralı geçtiğimiz Pazar günü, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi’nde yapıldı.
Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanlık seçiminde iki liste yarıştı. Çağdaş Mühendisler listesinin Başkan Adayı Fikri Düşünceli olurken, Birlik Mühendisler listesinin Başkan Adayı Mustafa Arslan oldu.
Karacabeyli, tecrübeli Makine Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, bu yıl ki MMO Bursa Şubesi seçimlerine oğlu Makine Mühendisi Doruk Doğruoğlu ile birlikte katıldığını ve üyesi oldukları Makine Mühendisleri Odası seçiminde oylarını kullandıklarını söyledi.
Başkan Adayı olan iki meslektaşına başarılar dileyen Doğruoğlu, geçen seçimlerden bu güne kadar görüşemediği arkadaşları ile hasret giderdiğini, yeni meslektaşı olan oğlunu tanıştırdığını ve meslektaşlarıyla ülke gündemini değerlendirdiklerini dile getirdi. Doğruoğlu , ayrıca petrol ürünleri ve elektriğe yapılan zamlar ile ekonomik sıkıntıların her geçen gün giderek arttığını, döviz kurunun bir yıl içerisindeki çok hızlı yükselişi ile malzeme girdi maliyetlerinin artması karşısında alınacak tedbirler ve teknolojik yenilikler hakkında fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi.
Seçim sonucuna göre Çağdaş Mühendisler 1435, Birlik Grubu ise 591 oy aldı. Delege seçimlerindeyse Çağdaş Mühendisler’in listesi 1382 oy alırken, Birlik Grubu 566 oyda kaldı.
MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart’ın bu dönem aday olmadığı seçimlerin sonucuna göre Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanlığına Fikri Düşünceli seçildi.
Birlik Grubu Başkan Adayı Mustafa Arslan seçimden sonra Fikri Düşünceli’yi kutlayarak, yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diledi.
Çağdaş Mühendisler Grubu’nun MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Asıl: Fikri Düşünceli, Ferudun Tetik, Ahmet İhsan Taşkınsel, Devrim Tutku Ateş, Yasemin Yeşil, Ercan Mastar, Ali Bülent Setbaş
Yedek: D.Alpaslan Gürbüzer, Nuray Yılmaz Gültekin, Filiz Engin Tambova, Esengül Basut, Umut Kahraman, Metin Saribal, Aslı Kök Özten

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.