“Çalışan Gazeteciler Günü” (2)

10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Meltem’i ziyaret eden konukların yoğunluğu düne değin sürdü. Kutlama ziyaretlerini geçtiğimiz hafta boyunca sürdüren okurların hemen, hemen tamamı, “Çalışan Gazeteciler Günü”nde ki ziyaretleri sırasında özetle, “Basın, demokrasinin vazgeçilmezidir” görüşünde birleştiler.
İlçe yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve bir çok okurumuz gazetemize bizzat gelerek anlamlı günde yanımızda oldu, bizlere güç verdi.
Bir çok okurumuz da çiçek göndererek, mail yoluyla, ya da telefonla duygularımıza ortak olduklarını hissettirdi ve Meltem çalışanlarını onurlandırdı.
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle ziyaretçi akınına uğrayan Meltem Gazetesi sahibi İbrahim Bursalı, Türkiye’nin içinde bulunduğu antidemokratik sürece dikkat çekerek, “Basın özgürlüğü yoksa, demokrasi de yoktur” dedi. Bursalı, anlamlı günde Meltem’i yalnız bırakmayan, bizzat gelerek, çiçek göndererek, telefonla ya da internet aracılığı güzel duygularını paylaşma nezaketi gösteren tüm okurlara teşekkür etti.
GAZETECİLER GÜNÜ NEDENİYLE KİM NE DEDİ?
AK Parti Gençlik Kolları: Basın milleti aydınlatan okuldur
Karacabey AK Parti Gençlik Kolu Başkanı Adem Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri, “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Meltem’i ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Basın emekçilerinin önemli gününü kutlamayı ihmal etmeyen AK Parti Gençlik Kolu yöneticileri, demokrasinin olmazsa olmazlarının başında basın ve ifade özgürlüğünün geldiğinin altını çizdi.
Adem Coşkun, “Gazeteciler toplumun haber alma hakkını kullandıran aynadır. Basın milleti aydınlatan ortak okuldur. Görevlerini büyük bir fedakârlık içinde yürüten dostlarımızın, basımı ve yayınlanmasında emeği geçen isimli, isimsiz çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Günü’nü içtenlikle kutlar, sağlık ve mutluluk dolu meslek yaşamı dilerim” dedi.
Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu başarılar diledi
Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, gazetecilerin toplumu yönlendirme ve aydınlatma gibi çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi.
“Gazeteciler Günü” nedeniyle Meltem’i kutlayan Doğruoğlu, yerel basının önemine değindi. Yerel basının önemli bir görevi özveriyle yerine getirdiğini belirten Doğruoğlu, “Kamu hizmeti yapan medya mensuplarının artan sorumluluğunu hepimiz biliyoruz. Tarafsız, özel hayata saygılı, doğru haber vermeyi ve halk için yol gösterici olmayı kendine ilke edinen basın mensupları çok güç koşullarda çalışmaktadır. Gazeteciler, halkın bilgilenmesi, toplumun aydınlanması ve ülke bütünlüğünün korunması gibi kutsal bir görevi yerine getirirken her türlü güçlüğe göğüs germektedir. Her türlü olumsuzluğa karşın çalışmalarını özveriyle yürüten basınımızın değerli temsilcilerini içtenlikle kutluyorum” dedi.
Erhan Erdem: Gazetecilik, sorumluluk gerektiriyor
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, gazetemize nezaket ziyaretinde bulunarak “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı. Erdem, gazeteciliğin 24 saat süren bir yaşam biçimi olduğuna vurgu yaparak, “Basın modern toplumların olmazsa olmazıdır. Basının güzide temsilcilerine ve çalışanlarına çok büyük önem veriyoruz. Faaliyetlerimizin topluma aktarılmasındaki çalışma anlayışlarını unutamayız. Çiftçimizin sesinin daha gür çıkmasındaki büyük katkılarına minnettarız. Toplum gazeteciliği sadece masa başında çalışılan bir iş gibi görmemelidir. Özveriyle yapılan, sorumluluk ve fedakârlık gerektiren bu mesleğin içinde sosyal bir görev işleniyor. Ülkemizin ve demokrasimizin vazgeçilmez temel taşlarından biri olan özgür basınımızın toplumsal gelişmeye çok önemli katkılar sunduğu unutulmamalıdır. Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
İHH: Basın vazgeçilmezimizdir
İHH Karacabey Temsilciliği Başkanı Hüseyin Kahraman ile Teşkilat Başkanı Mustafa Sevinç, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Meltem çalışanlarını ziyaret etti.
Başkan Kahraman ziyaretinde şu sözlere yer verdi; “10 Ocak, özverili çalışmalarıyla, gece-gündüz görev başında olan basın emekçilerinin meslek onurudur. Çalışma hakları konusundaki sorumluluklarını yerine getirirken, özverilerini ve mücadelelerini ortaya koydukları simge olmuş bir tarihtir.
Kamuoyunun aydınlatılması, halkın bilgi edinmesi konusunda çok önemli bir kamu görevini özveri ile gerçekleştiren basın emekçilerinin öncelikle kısıtlı özgürlüklerinin geliştirilmesi gerekir. Bunun için yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılarak etkin bir basın özgürlüğü ve meslek haklarının sağlanması zaman yitirilmeden ele alınmalıdır. Bu duygular içinde bizleri yalnız bırakmayan Meltem’e teşekkür ediyor, Tüm basın çalışanlarının gününü kutluyoruz.
BALDER: Hayatın vazgeçilmez unsuru; basındır
Karacabey Balıkesirliler Derneği Başkanı Musa Altın ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı.
Altın Meltem’e yaptığı ziyarette “Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı basındır. Basın, demokrasinin yaşanmasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelir. Basın, gerçeklerin öğrenilmesinde köprüdür. Toplumdan gelen isteklerle kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir. Toplumun sosyal kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasına önemli katkılar sunar.
“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, ilçemizin gelişimine ve kalkınmasına büyük destek sağlayan, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.
Saadet Partisi: Gazetecilerin çalışma koşulları rahatlatılmalı
Saadet Partisi Karacabey İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak ve yönetim kurulu üyeleri “Çalışan Gazeteciler Günü”nde Meltem’e konuk oldu.
Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazeteciliğin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu üstlendiği ifade eden Koçak, ziyaretinde şu görüşlere yer verdi: “Her şartta ve her koşulda görevleri peşinde olan gazeteciler, doğal olarak, çeşitli tehditlerle karşılaşıyor. O nedenle gazetecilerin ekonomik ve sosyal imkanları hususu önem arz etmektedir. Kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren gazetecilerin çalışma koşullarının daha iyi şartlarda olması için Saadet Partisi üzerine düşen her türlü görevi yapmaya devam edecektir. Ülkemizin ve şehrimizin gündemine yön veren, yanlışlıkları milletimize en doğru bir şekilde aktarma görevi yapan basın öncelikle özgür olmalıdır. Gazetecilerin çalışma şartları ve yaşam standartları en üst düzeye getirilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, şehrimizde zor şartlarda hizmet veren yazılı ve görsel basınımızın tüm çalışanlarını kutluyorum.”
İyi Parti: Basın halkın haber alma özgürlüğünün teminatı
İyi Parti Karacabey İlçe Başkanı Ayhan Tayfur ile partinin genel muhasibi İbrahim Doğruer, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler’ günü nedeniyle Meltem’i ziyaret ederek, basın mensuplarının halkın haber alma özgürlüğünün teminatı olduklarını ve kamu hizmeti sunarak halkı bilgilen-dirdiklerini ifade etti ve çalışma hayatı-mızda başarılar dileyip bu önemli günümüzü kutladı.

Ziyarette konuşan Başkan Tayfur, “Halkımızı bilgilendirmede önemli görev ve sorumluluk sahibi olan gazeteciler kamu görevini yapan saygın kişilerdir. Mesleğiniz zor ve meşakkatlidir. Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, ilkeleri ışığında görevini sürdüren güçlü basınımız, demokrasi için vazgeçilmez öneme sahiptir. Bugününüzde sizlerin arasında olmak bizler için gurur vesilesidir. Bizler her konuda sizlere her türlü desteği ve yardımı vermeye hazırız” dedi.
BAL-GÖÇ: Basın, kuruluşlarla halkımız arasında köprüdür
Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Niyazi Saygılı, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Doğruer ve Hüseyin Fikri Sezer gazetemize anlamlı bir ziyaret de bulunarak ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’müzü kutladı.
Saygılı, “Çağdaş ve demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından birisi bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına sadık bir medyanın; demokrasinin, toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri ve etkisi vardır. Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Her zaman kuruluşlarla halkımız arasında köprü olan basınımız, tüm gelişmeleri bütün ayrıntılarıyla kamuoyunun gündemine taşıyarak çözümüne de büyük katkılar sağlamaktadır. ” diye konuştu.
CHP’li Gençlik gazetecileri unutmadı!
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Mediha İrdem Ersoy ile yönetim kurulu üyeleri ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ kapsamında gazetemizi ziyaret etti.
Ziyarette, anlamlı günümüzü kutlayan CHP’li gençler, halkın haber alma özgürlüğünü sağlayan basın mensuplarına teşekkür edip çalışmalarında başarılar diledi.
Gazetecilerin aldıkları bilgiyi hızlı, doğru ve tarafsız bir şekilde halka ulaştırarak, kamu görevi yaptığına işaret eden Başkan Ersoy, “Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Topluma doğru haber verme, objektif, onur, erdem, adalet ve vicdanı bırakmadan önemli bir mesleği icra eden gazeteciler milletin vicdanına ses olmaktadır. Ülkemizde yaşanan baskının gazetecilerimizi düşürdüğü nokta gerçekten üzücüdür. Umarım gelecekte siz değerli gazetecilerimiz için sorunların çözüldüğü günleri yaşarız” diyerek sözlerini tamamladı.
BUSKİ Müdürü ve Sağlık-Sen: Basın milletin vicdanıdır
BUSKİ Karacabey Şube Müdürü Hakan Kaya ve Sağlık-Sen Karacabey İlçe Temsilcisi Fatih Alpaslan gönderdikleri mesajlarla Meltem Gazetesi’nin “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlayarak, başarı dileklerini sundu.
Gazetelerin ve gazetecilerin önemine dikkat çeken Kaya ve Alpaslan, basının halkın gözü, kulağı, dili olduğuna vurgu yaptılar. Demokratik ülkelerin demokrasisini güçlendiren basın çalışanlarına daha özgürlükçü ortam yaratılması gerektiğine dikkat çeken Kaya ve Alpaslan, özveriyle görev yapan ve toplumsal sorumluluğunun bilinci içinde olan gazetecilerimizi ne kadar takdir etsek azdır” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.