Mağdur olmamak için traktörlerinizi muayene ettirin!

Karacabey Ziraat Odası ve TÜVTURK işbirliğinde köylerde düzenlenen traktör tescil ve muayene uyarıları önceki akşam Sultaniye ve Ortasarıbey köylerinde devam etti.
Vatandaşların ilgi gösterdiği bilgilendirmede “Tüm traktörlerin trafikte standartlara uygun şekilde yerini alması” gerektiğine dikkat çekildi.
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, her konuda çiftçilerin yanında olduklarını, traktör sahiplerinin olası mağduriyetini önlemek amacıyla köyleri gezdiklerini söyledi.
TÜVTURK Karacabey İstasyon Amiri Tarık Türkoğlu ise, plakasız ve tescilsiz traktör sahiplerinin mağdur olmaması için her türlü hizmeti verdiklerini söyledi.
Traktörlerini 3 yılın sonunda zorunlu trafik muayenesine götürmeyen araç sahiplerinin her ay için 4,13 TL gecikme bedeli ödemek zorunda kaldığını belirten Türkoğlu, trafik tescile kayıtlı, ancak muayenesi olmayan traktörlerin bir kazaya karışmaları halinde cezai yaptırımların yanı sıra daha büyük sıkıntılar yaşayabileceklerine dikkat çekti.
Türkoğlu, traktör sahiplerini araçlarını muayeneye götürmeleri konusunda uyarırken, “Traktörlerini muayeneye götürmeyen araç sahipleri, her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kalacak. Yani 2005 yılından bu güne değin traktörlerini muayene ettirmeyenler 480 TL ödemek zorunda ve her yıl bu borç katlanarak devam edecek. O yüzden sizleri uyarmak istedik. Şu anda traktörler için muayene ücreti 82,60 TL ve bu muayeneyi yaptıranlar 3 yıl muayene süresi kazanıyorlar. Muayene yaptırmayan araç sahipleri ise 2013 yılından itibaren her ay için 4,13 TL gecikme bedeli ödemek zorunda kalacaklar” dedi.
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde 28049 No'lu resmi gazetede yayımlanan değişikliğe göre, tescil kaydı olmayan traktörlerin tescil edilmesi halinde 1 ay muayene süresi verileceği ve tescili olmayıp kazaya karışan araçlar için cezai yaptırım uygulanacağını belirten Türkoğlu, “Bizler size her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Sizin mağdur olmamanız için yerinde muayene hizmetini başlattık. Oluşturacağımız gezici araçla, muayene istasyonumuza gelemeyen traktörler için yerinde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Örneğin Sultaniye ve Ortasarıbey gibi merkez köyler belirleyeceğiz. Diğer köylerdeki araç sahipleri de belirlenen merkez köylere gelerek traktörlerini muayene ettirebilecek. Sizleri çok yormadan araçlarınızı muayene edeceğiz. Muhtarlarımız köylerinde kaç traktörün muayene edilmesini tespit edip Ziraat Odası'na bildirecek. Ziraat Odası da konuyla ilgili Bakanlığa yazı gönderecek. Bakanlık da onay verdiği takdirde ayağınıza kadar gelerek bu hizmeti gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.