Listeler netleşiyor!

Listeler netleşiyor!
Karacabey’deki siyasi partiler, yerel seçimlere 1.5 ay kala, Belediye ve İl Genel Meclis üyesi adaylarını belirleme konusundaki çalışmaların sonuna geldi.
Listelerin en geç 17 Şubat 2009 tarihine kadar kesinleşmesi beklenirken, partilerdeki yoğun temponun artarak sürdürüldüğü belirtildi.
Karacabey halkına daha iyi hizmet sunacak isimler üzerinde titizlikle duran siyasi partiler, listelerdeki sıralamaları bu yönde kılı kırk yararak oluşturuyor.
AK Parti İlçe yönetimi ile Belediye Başkanı Ergün Koç arasında önceki gün yaşanan liste gerginliği, gündeme bomba gibi düşerken, iki taraf arasındaki görüş ayrılığının henüz tam olarak giderilemediği öğrenildi.
Belediye Başkanı Ergün Koç’un ısrarla istediği isimler arasında yer alan Sedat Karakaşlar ile Ersel Yılmaz’a sıcak bakmayan AK Parti İlçe yöneticileri, kesin tavrını ortaya koydu.
Uzlaşma sağlamak için Ankara’ya giden Başkan Koç’un Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile görüşememesi gerginliğin bir süre daha devam edeceğini gösterdi.
AKP İlçe Başkanı Kadir Sevik ile Başkan Koç’un dün Belediye’de bir araya geldiği ancak görüşme neticesinde kesin bir anlaşma sağlanamadığı ifade edildi. Uzun süren pazarlıklar sonunda Başkan Koç’un Sedat Karakaşları gözden çıkardığı ancak, Ersel Yılmaz konusundaki ısrarını ise sürdürdüğü kaydedildi.
Bu konuda AK Parti yöneticilerinin de geri adım atmadığı görüldü.
Suların bir türlü durulmadığı görülen AK Parti’deki gelişmelerin ardından Belediye Meclis Üyeliği sıralamasında şu isimler yer aldı: 1-Önder Matlı, 2-S.Engin Bezek, 3-Murat Erol, 4-Nurgül Özatilla, 5-İsmet Gülerce, 6-Raif Kayacan, 7-Orhan Çakın, 8-Nuri Boz, 9-Hamiyet Özenli, 10-İlhami Kösem, 11-Kemal Çeltik, 12-Serkan Tarlı, 13-Cemallettin Kolaç, 14-Ahmet Gülsoy, 15-Seçkin Eken, 16-Emin Uşak, 17-Şükriye Küçük, 18-Orhan Güzel, 19-Hüsnü Doğruer, 20-İzzet Çalıbaşı, 21-Mehmet Orhan, 22-Yüksel Cesur. Kontenjan: 1-Meral Eren, 2-İbrahim Ülker, 3-Hayati Demirel.
AK Parti’nin İl Genel Meclisi üyeliklerinde ise, Talat Malçok, Ali Denizci, Salih Bağış ve Mehmet Erdem’in sıralamadaki yerlerinin kesinleştiği ileri sürüldü.
Büyük ilgi gören güçlü kadrosuyla dikkat çeken partilerin başında gelen CHP’de, Belediye Meclis Üyeliği adaylıkları önceden açıklanan Kazım Ülker, Bülent Fıçıcı, Ulvi Kırlıağaç, Vahap Aka, Gönül Avil ve eski İlçe Başkanı Fatma Mendeş gibi isimlerin ağırlık kazandığı ifade edildi.
CHP’nin İl Genel Meclis üyeliği adayları arasında ise, Ahmet Dursun, Hüseyin Süzen’in ilk sıralarda yer aldığı belirtildi.
İl Genel Meclis üyelikleri konusunda Ömer İşcan ile Zeki Gülan’ın öne çıktığı Demokrat Parti’de, Belediye Meclis üyelikleri için ise, Orhan Efe, Süleyman Abbas, Sebattin Yıldız, Abdullah Akkoç ve Hüseyin Alp’ın yer aldığı konuşuluyor.
Anavatan Partisi’nin liste çalışmalarını gizliden yürüttüğü dile getirilirken, İl Genel Meclis üyeliklerinde Ufuk Kilci ile Birol Bektaş’ın ismi öne çıktı.
Seçim çalışmalarını titizlikle sürdüren partilerden biri olan Saadet Partisi’nde Belediye Meclis üyesi adaylığı için ön plana çıkan isimler arasında; Kadir Cesur, Gülay Aydemir, Necdet Kekeç, Osman Yavaş ve Ümit Aksu’nun yer aldığı belirtiliyor.
Saadet Partisi’nde İl Genel Meclis üyeliği için İsmail Oruç, Ali Adatepe ve Mustafa Dinsever isimleri konuşulmaya başlandı.
16 Şubat’ta aday kadrosunu açıklayacağı bildirilen MHP’de Belediye Meclisi üyeliği için Dr. Zafer Birinç, Bülent Şen, İbrahim Akbay, Fahri Köfteci, Vedat Mert isimleri ağırlık kazanırken, İl Genel Meclis üyeliği için ise, Necdet Karakiraz, Ayhan Çolak ve Kani Bereket’in ilk üç sırada yer aldığı ileri sürüldü.
Çalışmalarını sessiz ve derinden sürdüren DSP’nin Belediye Başkanlığı için Murat Coşan’ı aday göstermesinin ardından, İl Genel meclis üyeliği konusunda ise, İlçe Başkanı Nuri Uzel ile Naim Akar isimlerinin ön planda olduğu kaydedildi.
Belediye Meclis üyesi adaylarında da sona yaklaşan DSP’de Semih Benek ve Zekai Sır’ın ilk sıralarda yer aldığı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.