Leyla ile Mecnun yarın Karacabey’de

Tiyatro sanatını yıllardır özveriyle yaşatan ve en güzel oyunlarla seyircisiyle buluşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yaz turnesine devam ediyor. Şehir Tiyatrosu’nun, yarın Karacabeylilerle buluşacağı bildirildi.
‘Her Yerde Tiyatro’ projesiyle tiyatrocular, Leyla ile Mecnun gösterileriyle yarın Sığır Önü’nde saat 21.30’da sahne alacak
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, tüm ilçelerde yaşayan vatandaşları tiyatro ile buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi kapsamında yaz turnesi tüm hızıyla devam ediyor. Ramazan ayında da gösterimlerine devam eden sanatçılar, yaz turnesi kapsamında ‘Leyla ile Mecnun’ ve ‘Arslan Beyin Kerimesi’ oyunlarını sahneliyor.
Tiyatroya gitme olanağı bulunmayan vatandaşları tiyatro ile tanıştırmak ve kültürel bağı güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen ‘Her Yerde Tiyatro’ projesi, böylece 11. yılında da Bursalıların gözdesi oldu.
‘Bir Yeşilçam Güzellemesi; Leyla ile Mecnun’, Türk sinemasının unutulmaz replikleriyle, ‘Leyla ile Mecnun’ hikâyesinin Yeşilçam uyarlamasını keyifli bir dille gözler önüne seriyor. Anonim bir orta oyunu metni olan Tireli’den uyarlanan ‘Arslan Bey’in Kerimesi’ ise, geleneksel Türk tiyatrosunun komik kahramanlarını günümüzde yaşatıyor.
Şehir Tiyatrosu yaz turnesi ve Ramazan programında, Kestel, Orhangazi, İnegöl, Umurbey (Gemlik), Harmancık, Keles, Büyükorhan, Yenişehir, Mustafakemalpaşa’da sahne aldı. ‘Her Yerde Tiyatro’ projesindeki yaz turneleri, 21 Haziran Salı Tirilye, 22 Haziran Çarşamba – Karacabey, 23 Haziran Perşembe – Gürsü, 24 Haziran Cuma – Orhaneli, 25 Haziran Cumartesi – Armutçuk (Büyükorhan), 27 Haziran Pazartesi – İznik, 28 Haziran Salı – Güzelyalı, 29 Haziran Çarşamba – Mudanya ve 30 Haziran Perşembe – Küçükkumlu (Gemlik)’te son bulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.