Kuvvetli yağış uyarısı

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz ile Göller Yöresi’nin yüksekleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz Kıyılarında 4 ila 8 derece azalacağı, Marmara’da 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara ile Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönelerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege’de güney, gece saatlerinde Marmara Denizi ile Marmara Bölgesi’nin kuzeyinde doğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceğinden zehirlenmelere karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ile Edirne’nin güney çevreleri, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yağışların; akşam saatlerinde Çanakkale ve Balıkesir’in batı kıyı ilçeleri, gece saatlerinde bölgenin batısında kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; Bölgenin güneybatısında güney, gece saatlerinde Marmara Denizi ve kuzey kesimlerde doğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya’da hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri, zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Kıyı Ege’de güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, Sivas, Kayseri, Konya ve Karaman dışında bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Giresun dışında bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde batısının yer yer sisli geçeceği tahmin ediliyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.