Kutlu Doğum barış, özgürlük ve kardeşlik getirsin

 

Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi; “O insanlığın son peygamberidir. O Asrı Saadet düzenini kurandır, O topraklarından Hicret edendir. O Kılıç kuşanıp Bedir, Uhut ve Hendek savaşlarınında hakkı yayandır. O adeletin ve özgürlüğün kelamını yeryüzüne tebliğ edendir. Bu bilinçle kutlu doğum haftasında Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) anıyor, zikrediyor ve özlüyoruz.”

Yılmaz, Hz. Muhammed'in (SAV) hayatının tüm insanlık için örnek olması gerektiğine dikkat çekerek, “Onun hayatı bir kardeşlik projesidir. İslam, mazlumların, mağdurların, yolda kalmışların, mustazafların, çaresi olmayanları, alınteri ile geçinenlerin ve tüm insanlığın dinidir. İslam bir hoşgörü dinidir. Kimseyi ötekileştirmemektir. Bilindiği gibi Medine Vesikası tüm insanlık tarihinin en özgürlükçü sözleşmesidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) anmak zulme, sömürüye, hırsızlığa, kapitalizmin tüm çarpık toplum modeline karşı olmak demektir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) anmak, bilgiyle kuşanmaktır, insan sevmektir, modern kölelikten azat edilmektir, refahın tabana yayılması için infak etmektir. Çağımızda Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) anmak, emperyalizme karşı çıkmaktır. Komşularımızla iyi geçinmektir. Kimsenin hakkını hukukunu çiğnememektir. Çağımızda Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) anmak iyi insan olmaktır.

Kutlu Doğum Haftası’nın bölgemize barış, İslam âlemine özgürlük ve yeryüzüne kardeşlik getirmesini diliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.