Kutlama değil, farkındalık ve empati günü

Karacabey Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Yoğun katılımın yaşandığı törende, 3 Aralık’ın kutlama gününden çok farkındalık ve empati günü olması gerektiği üzerinde duruldu.
Karacabey Tüm Engelliler Kültür, Sanat, Dayanışma ve Spor Derneği yöneticilerinin de hazır bulunduğu çelenk sunumuna Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, okul müdürleri, eğitimciler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çelenk sunumunun ardından konuşan Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, 3 Aralık’ın engellerin kaldırılması için farkındalık oluşturması gerektiğini söyledi. Çalı, Karacabey’de engellilere yönelik güzel çalışmaların yapıldığını da ifade etti.
Engelleri sevgi ve destekle aştıklarını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, eski İl Özel Binası’na yapılacak Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nin de yakın zamanda engellilerin hizmetine sunulacağını müjdeledi.
Karacabey’de engellilere yönelik güzel çalışmaların yapıldığını belirten Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Gülcan Fırtına ise, “Törenimize katıldığınız için çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca engellilere her türlü desteği veren Belediye’mize de minnettarız. Engelliler için en büyük sorunun empati olduğunu düşünüyoruz. Yani kendimizi başkasının yerine koymalı ve ona göre hareket etmeliyiz. Herkes bir engelli adayıdır. Kimin bir dakika sonra neyle karşılaşacağı hiç belli değil. O nedenle de toplumumuzda en büyük eksikliğin empati olduğu kanısındayız. Ayrıca, ilçedeki bazı insanlara ‘engelliler rampası’nın ne işe yaradığının da öğretilmesi gerekiyor. Bu konuda maalesef sıkıntılarımız büyük.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.