Kutku, “E-Belediye ve Hizmet Masası” projelerini anlattı

Karacabey TOKİ Konutları ve Şirinevler sakinleriyle buluşan CHP Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku, “E-Belediye ve Hizmet Masası” projelerini anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Ayhan Kutku, İlçe Örgütü ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte TOKİ Konutları ve Şirinevler bölgesindeki kahvehaneleri ziyaret etti. Öncelikle “Hizmet Masası” projesinden bahseden Kutku, “Vatandaşların her türlü istek, öneri, şikayet ve dilekçelerinin tek bir faaliyet noktasından sunularak, kayıt altına alınması ve ilgili birimlerine yönlendirilerek, cevap ve sonuçların yine Hizmet Masası’ndan alınabilmesini sağlanacak. Vatandaşlarımız, Hizmet Masalarına, şahsen, telefon, faks, e-posta ve internet sitemiz kanalıyla başvuruda bulunabilecek” dedi.
İstek ve önerilerin, Hizmet Masasından kayıt altına alındıktan sonra ilgili müdürlük ve birimler tarafından değerlendirmeye alınacağını ve çözüme kavuşturulacağını belirten Kutku, bu süreçte talep sahiplerine değerlendirme hakkında geri bildirimde bulunulacağını da kaydetti. Kutku ayrıca, kurum ve kuruluşlar tarafından gelen resmi evrakların, kayıt altına alınması ve giden evrakların gönderilmesi ile ilgili faaliyetlerin de Hizmet Masası tarafından gerçekleştirileceğini dile getirdi.
E-Belediye uygulamaları yaygınlaştırılacak
E-Belediye uygulamalarının yaygınlaştırılacağını dile getiren Kutku, “Akıllı haritalar temel alınarak kent bilgi sistemleri kurulacak ve E-Belediyecilik uygulamaları kent yaşamıyla ilgili tüm alanlarda yaygınlaştırılacaktır.
E-belediyecilik uygulamalarıyla kadastro, tapu, imar, altyapı, emlak, abonelik, gelir-gider, sanat-kültür faaliyetleri, şikâyetler, talepler, kamu ve özel sektör verileri gibi yerel yönetimlere ve kentlere ilişkin bilgilerin tamamı elektronik ortamda izlenebilecek” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.