Kurtuluş Günü’nde birlik ve beraberlik mesajı

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 93.yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Karacabey Belediyesi’nin düzenlediği programda, İlçe Stadyumu önünden Cumhuriyet Alanı’na mehteran eşliğinde yürüyen Karacabeyliler, kurtuluş coşkusunu dolu dolu yaşarken birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen kutlama töreni, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün önemini belirten konuşmayı, Belediye Başkanı Ali Özkan yaptı. Konuşmasında, Karacabey’in Yunan işgalinden kurtuluş günlerini anlatan Başkan Ali Özkan, Namık Kemal’in “Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini” dizelerine de yer verdi. Özkan, “Rumlarla, Yunanlılarla ve Ermenilerle mücadelelerden sonra şimdi de PKK Terör örgütüyle mücadele veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında güvenlik güçlerimiz, polislerimiz, askerlerimiz, vatan-toprak-bayrak-namus için şehadet şerbetini içiyorlar, bazıları da gazi olarak hayatlarını sürdürüyor. Kıyamete kadar Türk milletinin verecek bir karış toprağı yoktur. Bu mücadelemiz taviz vermeden sonsuza kadar devam edecektir. Yahya Kemal dizelerinde diyor ki, ‘Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yârabbi! Senin uğrunda ölen ordu budur Yârabbi! Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Gaalib et, çünkü bu son ordusudur İslâm’ın!’ İşte Türk İslam tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri son ordu olacaktır. Tüm dünyada zulüm sona erecektir. Bize emanet edilen vatanımızın yılmaz bekçileri olacağız. Tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu.
Törene Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Milli Eğitim İlçe Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran Bölüğü konserinin renk kattığı tören, lokma ikramı ile son buldu.
Akşam ezanından sonra da tüm şehitlerimiz için Ulu Camii’de Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.