“Kurtuluş Günü” coşkuyla kutlanacak!

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü törenlerle kutlanacak. Belediye kurtuluş törenleriyle ilgili hazırlıklarını tamamladı.
02 Temmuz 1920 yılında Yunanlıların işgaline uğrayan ve 2 yıl 2 ay 12 gün esaret altında kalan Karacabey, işgalden kurtuluşunun 92. yılı törenleri Cumhuriyet Alanı’nda yapılacak.
Yarın saat 14.00’de çelenk sunumuyla başlayacak olan tören, İstiklal Marşı’nın okunması ve şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile devam edecek. Belediye Başkanı Ali Özkan’ın günün önemini belirten konuşmasının ardından Mehteran Bölüğü, törene renk katacak. Kutlamalar, saat 19.00’da yine Cumhuriyet Alanı’ndaki Türk Sanat Müziği Konseri ile sürecek.
14 Eylül Kurtuluş Günü programına tüm ilçe halkını davet eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Karacabey, 09 Eylül 1922’de yeniden döğmuştur. Yunan ordusu İzmir’de denize dökülürken Yunan askerlerince yakılıp, yıkılan Karacabey, felaket dolu 4 gün yaşamıştır. 10-11-12 ve 13 Eylül 1922 tarihlerindeki katliamlar, zulümler, işkenceler, soygunlar ve tecavüzler asırlar geçse de unutulmayacaktır. Diri diri yakılan dedelerimiz ve ninelerimizin acısını halen yüreğimizdedir.
Bu kutsal vatanı bizlere emanet bırakan atalarımızla, Karacabey’i ve ülkemizi emperyalist güçlerden kurtaran şanlı Türk ordumuzla ne kadar övünsek azdır. Cumhuriyeti kuran büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnettarız. Vatanımız ve güzel Karacabey’imiz için daha çok çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın Halkımızı kutlama etkinliklerimize bekliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.