“Kurtuluş Günü” coşkuyla kutlanacak!

Karacabey'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü, yapılan çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Yarın saat 14.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayacak tören, İstiklal Marşı'nın okunması, Belediye Başkanı Ergün Koç'un konuşması ve Mehteran Bölüğü'nün konseriyle devam edecek.

Kutlama Komitesi tarafından yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyetinin ebediyen bekası, milletimizin başından geçen olayların hatırlanıp ibret alınması, yaşanılan tecrübeler ışığında geleceğimizin planlanması ve aynı tehlikeli durumlara düşmemek için gençliğin bilinçlendirilmesi en büyük amacımızdır. Bu amaçla Karacabey'in kurtuluşunun 91. yıl dönümü amacına yakışır bir şekilde tüm kuruluşlar ile birlikte kutlanmasına çalışacaklardır.  Program 14 Eylül 2013 Cumartesi günü sabah saat 07.00'de başlayıp, aynı gün saat 24.00'de sona erecektir” ifadelerine yer verdi.

Karacabey'in 91. Kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Kutlama Komitesi tarafından hazırlanan program şu şekilde olacak:

1- Tüm Resmi Daire Amirleri, Özel Sektör Temsilcileri ve STK Temsilcilerinin hazır bulunacağı Atatürk Anıtı önünde; saat 14.00'da Belediye Başkanlığı'nın çelenk sunumu,  

2- İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağının göndere çekilmesi.

3- Belediye Başkanı Ergün Koç'un konuşmaları.

4- Mehteran Bölüğünün konseri.

Program ile ilgili ayrıntılar şu şekilde açıklandı:

1- 14 Eylül 2013 Cumartesi günü sabahından itibaren resmi daireler, müesseseler ve dükkanlar Türk Bayrakları ile donatılacaktır. Bayrakların Türk Bayrağı tüzüğüne uygunluğu Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğünce kontrolü ortaklaşa sağlanacak, uygun bayrak asmayanlar uyarılacak, uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

2- Anıta çelenk sunacak kurum ve kuruluşlar en geç saat 13.45'de Anıt önündeki yerlerini almış olacaklardır. Çelenklerin taşınmasında ve anıta sunulmasında uygun kıyafetle gelmeyenlere, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıtası tarafından gerekli uyarılar yapılacak, uygun olmayanların çelenkleri taşınmasına ve Anıta sunulmasına izin verilmeyecek.

3- Tören, 14 Eylül 2013 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacaktır. Cumhuriyet alanı etrafındaki yolların araç trafiğine kapatılması ve tören alanının güvenliği Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğünce sağlanacaktır.

4- Anıt çevresinin düzenlemesiyle çelenk sunma esnasında, çelenklerin düzeltilmesi için görevlendirme Belediye Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

5- Çelenk sunma töreni için ses yayın cihazı, kürsü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı kaseti Belediye Başkanlığınca hazırlanacak olup, ayrıca program süresince kutlama yerlerinde yangına karşı gerekli tedbirler ve törenin giderleri Belediye Başkanlığınca karşılanacaktır. Davetiyelerin basımı ve dağıtımı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde Belediye Başkanlığınca yapılacaktır.

6- Program dâhilindeki elektrik kesintisi ile ilgili gerekli tedbirler, Uedaş tarafından alınacaktır.

7- Program süresince sağlık tedbirleri Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığınca alınacaktır.

8- Emniyet Müdürlüğünce Gazilerin ve diğer davetlilerin törene silahsız olarak katılımları sağlanacaktır. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.