Kurtuluş coşkusu

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. 2 Temmuz 1920 yılında Yunan birliğinin işgaline uğrayan ve 2 yıl 2 ay 12 gün zulme uğrayan Karacabey, işgalden kurtuluşunun 89. yılını Cumhuriyet Alanındaki törenlerle kutlayacak.
            İlk olarak saat 13.00’de Hükümet Konağı’nda, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın protokol sırasına göre tebrikleri kabul etmesiyle başlayacak olan tören, ardından saat 13.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla devam edecek.
            Daha sonra Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı ile Belediye Başkanı Ergün Koç, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayacak.
            Başkan Koç’un günün anlamını belirten konuşmasıyla birlikte öğrenciler tarafından şiirler okunacak. Halkoyunları ekiplerinin gösterileri ve mehter takımı konseriyle sürecek olan program, geçit töreniyle sona erecek.
            Cumhuriyet Alanı’ndaki programın ardından saat 15.00’te Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ve Encümen üyeleri, Garnizon Komutanlığını ziyaret ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerine Karacabey halkı adına şükranlarını sunacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.