Kurtulmuş AKP’ye yüklendi

Kurtulmuş AKP’ye yüklendi
Karacabey Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı ile çok sayıda Saadet partilinin katıldığı Genel Başkan Numan Kurtulmuş’un Bursa’daki mitingi, yağmurlu havaya karşın ilgi gördü.
Fomara Meydanında saat 14.00 yapılan Saadet Partisi mitingi nedeniyle Fomara ve Haşim İşcan Caddeleri trafiğe kapatıldı. Saadet partisinin ‘Fark var, saadet var’ mitinginde Genel Başkan Numan Kurtulmuş, AK Parti hükümetini eleştiri yağmuruna tuttu.
Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle halkın perişan edildiğini belirten SP Lideri Kurtulmuş, “Milletin AKP’ye verdiği avans bitmiştir. Bunlar millete verdikleri vaatleri yapamıyorlar, yapamadıklarında da; ‘Bize yaptırmıyorlar, biraz daha avans verinde yapalım’ diyorlar. Her iktidara verilen bir süre vardır. AKP’ye bu süre fazlasıyla verilmiştir ancak, bunu değerlendirememiştir” dedi.
Milletin AKP’ye boşuna oy vermediğini söyleyen Kurtulmuş, “Size çiftçi üretim yapamayacak duruma gelsin diye mi oy verildi, işçiye enflasyonun altında zam verilsin diye mi oy verildi, esnaf siftahsız kepenk kapatsın diye mi oy verildi, sanayicimiz üretimi durdursun fabrikası kapansın, Türkiye Avrupa birliğinin terbiye salonunda bekletilsin, Türkiye’den kalkan uçaklar Irak’ı, Afganistan’ı, Gazze’yi vursun diye mi oy verildi, baş örtüsü yasağını bir başka bahara erteleyesiniz diye mi oy verildi. Hayır! Bu millet size mevcut statükoyu değiştirin diye oy verdi. Ancak sekiz yıldır bu alanlarda bir değişim gördünüz mü? Millet bunlara dedi ki sistemi milletin lehine değiştirin, milletin güvenliğini artırın diyor. İktidar partisi de milletin değişim istiyoruz talebinden kendilerini değiştirmeyi anladılar” ifadelerini kullandı.
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Kurtulmuş,”Millet adına değişime ihtiyaç vardır. İçerisinde ilkeli kararlı, muktedir, sözünün eri olan kadrolara ve sözünün sahibi olan bir siyasete ihtiyaç vardır. Biz bir cemaatin, bir toplumun, bir gurubun veya bir zümrenin partisi değiliz. Saadet partisi Türkiye’nin partisidir. Herkesi Saadet Partisinin çatısı altına çağırıyoruz” şeklinde konuştu.
Mitingde Bursa Büyükşehir ve ilçelerinin belediye başkan adayları da tanıtıldı. Ayrıca Saadet Partisi Karacabey Belediye Başkan Adayı Hamit Çavdarlı, miting sonrasında TV 5’in konuğu olarak soruları da yanıtladı. Bu röportajın TV 5 ekranlarında hafta içi yayınlanacağı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.