Kurtulan ne yapmaya çalışıyor?

Mustafakemalpaşa Belediye Meclisi 2018 yılı bütçesini 112 milyon TL. ile rekor düzeye taşırken, bu rakamın 33 milyonunun taşınmaz satışlarından elde edileceğini açıklamış olması şaşkınlık yarattı.
Muhalefet üyelerinin karşı çıkmalarına karşın, 2018 yılı bütçesi AKP’li Başkan ve AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla 112 milyon TL. olarak belirlendi.
Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin 11 Ekim 2017 Çarşamba günü yapılan meclis toplantısında görüşülen bütçenin 33 milyon 500 bin TL’lik bölümünün mülk satışlarından elde edileceği şeklindeki ilginç kararı AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kesinleşti.
CHP ile MHP’li meclis üyelerinin “Red” oyu vermesi soru işaretleriyle dolu bütçeyi engellemeye yetmedi. Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP’li üyelerin bu çılgınlığa “Evet” demeleri bir hayli düşündürücü bulundu.
CHP meclis üyeleri İsa Söğüt ile Faruk Şan, mecliste alınan ilginç kararlardan sonra gazetemizi ziyaret ederek şu açıklamalarda bulundular. “CHP’li üyeler olarak bizler, meclisteki gelişmeleri şeffaflık gereği kamuoyuna aktarmakla görevli olduğumuzun bilinci içindeyiz. Belediyemizin 2018 yılı bütçesi oluşturulurken ne yazık ki, AKP’li arkadaşlarımız gözü kapalı oy vererek Mustafakemalpaşa’nın belki de geleceğini ipoteklediler. Hele, hele bütçenin 33 milyon 500 bini ( Eski parayla 33 trilyon 500 milyon) büyük bir olasılıkla arazi ve bina satışlarından elde edilecek. Oysa, hazıra dağ dayanmaz. Bina ve arazi satıp, köylüyü mağdur ederek belediyecilik yapılmaz. Belediyecilik, özverili çalışmayla ve yaratıcılıkla yapılır.
Mustafakemalpaşa’nın hiçbir sorununa çare olamayan AKP’li belediye başkanı ve meclis üyeleri bugüne kadar harcanan miktarları hizmete dönüştüremedi. Bu güne kadar harcananla yapılan hizmetler karşılaştırıldığında olağanüstü fark açıkça görünüyor. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan göreve geldiğinde belediye borçsuzdu ve kasasında nakit parası vardı. Gelinen noktada, bu güne kadar satılan mülklerin yanında bankalardan alınan ve giderek büyüyen borçların kazıklarıyla karşı karşıyayız. Başarısızlık ortada. Anladığımız budur ki, AKP’li belediye başkanı Sadi Kurtulan ve meclis üyeleri kendilerinden sonra gelecek belediye yönetimine tarifi mümkün olmayan bir borç yükü bırakma niyetindeler. Kurtulan ve ekibi, sorunlar yumağının çığ gibi büyüdüğü ve çocuklarımızın geleceğinin çalındığı bir ilçe bırakmış olacaklar.”
Eleştirilerini, “Şişirilmiş bu bütçe ile yeni bir şehir kurulur” diye sürdüren CHP’li meclis üyeleri; “Büyük Şehir Yasasıyla büyüyecektik. “Gelecek, çok daha güzel olacak” diye propaganda yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyük Şehir Yasası hayata geçince plağın tersini çevirdi. İşine gelmeyen sorunları ve şikâyetleri Büyük Şehir’e havale ediyor. Bir adım önünü görme yeteneğinden yoksun olan AKP’li Başkan, hesapsız iş yapmanın ve savurganca davranmanın bedelini anlaşılan köylümüze ödetmek istiyor. Savurgan Başkan, gözü, köylerimizdeki bina ve arazilere dikti. Bunların satışından elde edeceği gelirle bütçe yapmaya çalışıyor.. Geçmişteki savurganlıkların hesabını yapamayan bir Belediyenin bu yükün altından nasıl kalkacağı belli değil” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.