Kurtulan kaçıyor, müfettişler kovalıyor!

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde atık su arıtma tesisine Bakanlık soruşturması!

Mustafakemalpaşa Belediyesi'ne gün geçmesin ki, yeni bir müfettiş geliyor. Müfettiş soruşturmalarından nefes almaya zaman bulamayan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan geçen hafta da “Atık su arıtma tesisi” yapılmaması nedeniyle ifade verdi.

Belediye Başkanı ile birlikte Meclis üyelerinin de ifadesini alan Mülkiye Baş Müfettişi, Bakanlığın verdiği sürenin dolmasından sonra “Atık su arıtma tesisinin” neden hala yapılmamış olmasını sorguladı.

Atık su arıtma tesisi yapılması, Bakanlıkça zorunlu kılınmasına karşın Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin bu konuda hiç bir adım atmamış olması sıkıntıları da beraberinde getirdi.

Baş Müfettiş, eski ve yeni Meclis üyelerini teker, teker çağırarak tümünün ifadesini aldı. Hemen, hemen tüm üyelere, “Atık su arıtma tesisi konusunda Mecliste çalışma yapıldı mı?” sorusu yöneltti.

Ceza kapıda 

Belediye'ye atık su arıtma tesisi yapmadığı için daha önce 30 bin TL. ceza kesildiği biliniyor. Bu kez ise yüklü bir para cezası bekleniyor.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın seçim beyannamesinin başında yer alan “Atık su arıtma tesisi” yapılması konusunda 4.5 yıldır girişim yapılmaması eleştirilere neden oldu. Kurtulan'ın seçmene defalarca söz vermesine karşın arıtmayla ilgili kılını kıpırdatmaması sorumsuzlukla nitelendirilirken, bu konunun defalarca Meclis gündemine getirildiği belirtildi.

Sadi Kurtulan'ın hayali projeler yerine, alt yapıya yönelmesini ve “Atık su arıtma tesisi” için her zaman kredi yetkisi verebileceklerini daha önce Mecliste defalarca açıkladıklarını dile getiren bazı üyeler, “Bizlere de Mustafakemal-paşalılara da haksızlık yapılıyor” dedi.

Kurtulan'ın sınıfta kaldığını söyleyen muhalefet partililer ise “Belediye'nin bütçesi 4.5 yılda 200 trilyonu geçiyor. 200 trilyonla yeni bir Mustafakemalpaşa kurulur. Sadi kaptan gemiyi batırdı. Seçmene verilen sözlerin hiç birisi yerine getirilmedi. AKP seçmenden hangi yüzle oy isteyecek?”dedi.

 

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın Baş Müfettişe nasıl bir ifade verdiği merak konusu oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.